Ο Alexandre Polmard από τη Γαλλία προσφέρει το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο. Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση (Polmard), η οποία ιδρύθηκε το 1846 και συνεχίζει -για 6 πια γενιές- με τον Alexandre.

Η επιχείρηση πήρε την ανιούσα τη δεκαετία του 1990, όταν ο παππούς και ο πατέρας του Polmard ανακάλυψαν και τελικά εφάρμοσαν μια τεχνική ωρίμανσης του κρέατος την οποία ονόμασαν «χειμερία νάρκη».

Στη Γαλλία το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο

Πώς γίνεται; Κρύος αέρας περνά πάνω από το κρέας με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων ανά ώρα σε περιβάλλον -43 βαθμών Κελσίου. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να διατηρείται για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα – και, σύμφωνα με τον Polmard, χωρίς καμία απολύτως απώλεια ποιότητας.

@momentsgangThere’s only a few restaurants around the world that serve this!♬ Babel – Otnicka

Κρέας με 3.000 ευρώ τα 500 γραμμάρια

Μια μπριζόλα του έτους 2000 μπορεί να έχει 3.000 ευρώ (3.200 δολάρια). Το κρέας που πουλάει ο Polmard (το είδος των βοοειδών που εκτρέφει ονομάζεται Blonde Aquitaine) είναι πια το ίδιο περιβόητο με το Black Angus και το Kobe. Και φυσικά το ίδιο -ή μάλλον περισσότερο πια- πανάκριβο.

Ο άνθρωπος πίσω από το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο

Ο Polmard και η οικογένειά του εκτρέφουν τα ζώα τους έξω από τη μικρή πόλη Saint Mihiel, στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.

«Η οικογένειά μου δεν θέλει να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα και να μην μπορούν να περιπλανηθούν», λέει. «Εδώ είναι στο ύπαιθρο, ζουν σε δάση και σε πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να πάνε εάν βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά ένα κατάλυμα πέντε αστέρων!».

Ο Polmard λέει ότι μιλάει με τα ζώα του καθημερινά και διασφαλίζει η ζωή τους να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και χωρίς άγχος – ακόμα και όταν έρχεται η ώρα της θανάτωσής τους.

Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης Alexandre Polmard

Η αύξηση των επιπέδων στρες ενός βοοειδούς την ώρα που μπαίνει σε ένα σφαγείο προκαλεί αύξηση των επιπέδων γλυκογόνου και γαλακτικού οξέος. Αυτό προκαλεί απώλεια τρυφερότητας του κρέατος – και τελικά γεύσης.

Ως εκ τούτου, ο Polmard επενδύει ένα εκατομμύριο ευρώ σε ένα σφαγείο στη φάρμα του στο οποίο θα θανατώνονται μόνο τέσσερις αγελάδες την εβδομάδα – και σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, ικανό να κρατήσει τα επίπεδα άγχους όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Ωριμάζει επί 15 χρόνια το πιο ακριβό κρέας στον κόσμος