ΕΣΥ: «Βουλιάζει» ξανά το «Αττικόν» – «Ημέρα εφημερίας και γέμισαν όλα τα φορεία», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου, με την αναμονή για εξέταση να υπερβαίνει τις έξι ώρες και το προσωπικό να βρίσκεται στα όριά του.
«Πλημμυρισμένο» από ράντζα είναι το «Αττικόν» νοσοκομείο, που εφημερεύει σήμερα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, οι συνθήκες της νοσηλείας των ασθενών είναι δύσκολες, ενώ στις παθολογικές κλινικές γίνεται το αδιαχώρητο εξαιτίας των ιώσεων.
«Το πιο ταπεινωτικό για τον ασθενή είναι να προτιμάει το “Αττικόν” για νοσηλεία έστω και σε ράντζο, επειδή το εμπιστεύεται», αναφέρει και προσθέτει πως είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που δεν υπάρχουν ελεύθερα φορεία, ούτε για να παραδοθούν οι ασθενείς που διακομίζονται στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.
«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Γέμισαν όλα τα φορεία με ασθενείς προς εξέταση στα επείγοντα. 70 με 80 φορεία. Ξέμειναν οι τραυματιοφορείς από φορεία. Δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να παραδώσει ασθενείς», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.
Πάνω από έξι ώρες αναμονή για εξέταση
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι η εφημερία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (5/3) και μέχρι το μεσημέρι, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου είχε «βουλιάξει» από κόσμο και ράτζα, ενώ οι αναμονές είναι πολύωρες.
«Η αναμονή για εξέταση υπερβαίνει τις έξι ώρες. Ήδη οι διάδρομοι των κλινικών γέμισαν ράντζα μέχρι το μεσημέρι. Τι θα γίνει απόγευμα και νύχτα;», αναρωτιέται ο κ. Γιαννάκος και υπογραμμίζει ότι για τη κατάσταση αυτή δεν φταίει το νοσοκομείο.
«Γολγοθάς η διαχείριση των παθολογικών και πνευμονολογικών περιστατικών»
«Είναι ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο που στις εφημερίες επικρατεί το αδιαχώρητο. Τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού», εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Και προσθέτει: «Διαθέτουμε λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από το μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Εμείς έχουμε ανεπτυγμένες 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρώπης είναι 5,3 κλίνες ανα 1.000 κατοίκους. Πολλοί ασθενείς προτιμούν το “Αττικόν” και άλλα μεγάλα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υγείας τους».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει ειδική μνεία στην μεγάλη επιβάρυνση, που αντιμετωπίζουν οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές, λόγω της έξαρσης των ιώσεων.
«Γολγοθάς η διαχείριση των παθολογικών και πνευμονολογικών περιστατικών σήμερα στο “Αττικόν”. Γέμισαν τα φορεία στα επείγοντα, γέμισαν όλες οι κλινικές του νοσοκομείου με παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά. Ράντζα παντού. Φαίνεται ότι οι ιώσεις συνεχίζουν να καλπάζουν. Το λιγοστό προσωπικό υποφέρει», καταλήγει ο ίδιος.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη