Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κομματική πειθαρχία από Ανδρουλάκη – «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία»
«Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους» τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ
- Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μια μέρα μετά την ομιλία του Πούτιν
- Αστυνομικός της Βουλής: «Πρώτη μου σχέση, δέσμιά του για μια ζωή» – Τι απαντάει η 35χρονη για τις κλήσεις
- Φοβάται μη συλληφθεί λόγω του εντάλματος του ΔΠΔ ο Νετανιάχου - Δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Μολονότι δεν χρησιμοποίησε τις λέξεις «κομματική πειθαρχία», σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης θα τη θέσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την ψηφοφορία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφού, όπως φέρεται να είπε ξεκάθαρα στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος: «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία».
Οι τόνοι ανέβηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση, με ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη γραμμή που έχει δώσει ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος, βλέποντας τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα που θα έχουν τα εν λόγω ΑΕΙ, ζητάει την καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Ανδρουλάκης: «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία»
Όπως είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή συνεδρίαση, «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματος μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16.
Το ΠΑΣΟΚ θέλει:
- ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο,
- ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και
- ισχυρή ρύθμιση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Τον κ. Μητσοτάκη βοηθά η ανυπαρξία αντιπρότασης. Εμείς, όμως, έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.
Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.
Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση;
Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις