Εντυπωσιακό βίντεο: Πιλότος κατέγραψε γιγάντιο φωτεινό πίδακα σε νυχτερινό ουρανό
Η θεαματική σκηνή καταγράφηκε εν ώρα πτήσης.
- Μητέρα εξέδιδε την 15χρονη κόρη της σε παιδόφιλο - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών
- «Αγνοούσα όσα συνέβαιναν», είπε για την αυτοκτονία του πατέρα της η «αγνοουμένη» Αμερικανίδα
- Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από τον 7ο όροφο ξενοδοχείου στη Μιχαλακοπούλου - Φωτογραφίες από το σημείο
- Η πρώτη απεργία παγκοσμίως από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων τύπου Airbnb
Ένα βίντεο από ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα ενός γιγαντιαίου φωτεινού πίδακα στον νυχτερινό ουρανό, κατάφερε να τραβήξει κατά τη διάρκεια της πτήσης ένας πιλότος, ο Alexander Torres.
Ο Torres, ανέβασε το εντυπωσιακό βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram το οποίο από τις 22 Φεβρουαρίου που αναρτήθηκε έχει συγκεντρώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο likes.
Οι γιγάντιοι πίδακες είναι «ένας εξαιρετικά σπάνιος αλλά τρομερά ισχυρός» τύπος κεραυνικής εκκένωσης
«Συνάντησα ένα κοσμικό θαύμα! Απαθανάτισα ένα θέαμα που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Γνωρίζατε για αυτό το συναρπαστικό «φυσικό» φαινόμενο;», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο ο πιλότος.
Δείτε το βίντεο
Το βίντεο, δείχνει μια άποψη από το πιλοτήριο και στη συνέχεια λάμψεις αστραπής σε έναν σκοτεινό νυχτερινό ουρανό. Στο βάθος φαίνεται ο γιγάντιος πίδακας: μια εντυπωσιακή ροζ και μοβ μπλε ακτίνα που εκτοξεύεται προς τα πάνω.
View this post on Instagram
Τι είναι οι γιγάντιοι πίδακες
Οι γιγάντιοι πίδακες είναι «ένας εξαιρετικά σπάνιος αλλά τρομερά ισχυρός» τύπος κεραυνικής εκκένωσης που εμφανίζεται μεταξύ ορισμένων καταιγίδων και της γήινης ιονόσφαιρας – όπου η γήινη ατμόσφαιρα συναντά το διάστημα, αναφέρει το newsweek, επικαλούμενο τη NASA.
«Διαφέρουν πολύ από τους κανονικούς κεραυνούς από σύννεφο σε σύννεφο και από σύννεφο σε έδαφος. Οι πυθμένες των γιγάντιων πιδάκων φαίνονται παρόμοιοι με έναν άλλο τύπο αστραπής γνωστό ως μπλε πίδακες, οι οποίοι είναι μπλε λάμψεις που εκτοξεύονται προς τα πάνω από τις κορυφές των καταιγίδων προς την άκρη του διαστήματος. Ένας πίδακας μπορεί να φτάσει στη στρατόπαυση, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο», λέει η ΝASA.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις