Την προτομή του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα που είχε χάσει τη ζωή του στην πτώση του F-4 Phantom ανοιχτά της Ανδραβίδας τον Ιανουάριο του 2023 επισκέφτηκε χθες Τρίτη 5 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη που υποσμηναγού, συνοδευόμενος από τον πατέρα του υποσμηναγού, Κώστα Τουρούτσικα.

«Θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες μας ως ήρωας»

«Με τον Κώστα Τουρούτσικα επισκέφθηκα χθες την προτομή του γιου του, υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα. Θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες μας ως ήρωας, υπερασπιζόμενος με αυταπάρνηση τους ουρανούς της πατρίδας μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε βίντεο που ανήρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης:

Ποιος ήταν ο Μάριος Μιχαήλ Τουρουτσίκας

Ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους, την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα, είχε αναφέρει ο πατέρας του στο MEGA. «Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος. Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε. Η τύχη τον έφερε να είναι πίσω. Χωρίς να θέλω να μειώσω τις ικανότητες του άλλου πιλότου», είχε αναφέρει.

«Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε ντε ντε χρόνο. Καμία βοήθεια. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Θα με τυραννάει πάντα αυτό το ερώτημα», τόνιζε ο Κώστας Τουρούτσικας.