Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερα apps για να βελτιώσουμε τον ύπνο μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Τέσσερα apps για να βελτιώσουμε τον ύπνο μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Οι εφαρμογές που αξίζουν μία θέση στο smartphone μας, διότι μας υπόσχονται τα πιο γλυκά και ξεκούραστα όνειρα!

Σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με γρήγορες ταχύτητες και το smartphone αποτελεί πλέον μία αναπόσπαστη προέκταση του εαυτού μας, οι ειδικοί επιμένουν πως τις ώρες που κοιμόμαστε, καθώς και λίγο πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι μας, καλό θα ήταν να μένουμε μακριά από την οθόνη του κινητού μας.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, η χρήση του smartphone στο κρεβάτι, τις ώρες που θα έπρεπε να κοιμόμαστε, έχει συνδεθεί με μία κακή ποιότητα ύπνου, αφού το μπλε φως των συγκεκριμένων συσκευών επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης στον οργανισμό. Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτό το πολύτιμο εργαλείο ως έναν «σύμμαχο» ο οποίος θα μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να μάθουμε την απάντηση είναι να κατεβάσουμε στο smartphone μας ένα από τα παρακάτω apps, διότι είναι αυτά που θα μας βοηθούν να βελτιώσουμε τον ύπνο μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Sleep Cycle

Αν θέλουμε να γνωρίζουμε πόσο καλά κοιμόμαστε, τότε η εφαρμογή Sleep Cycle είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Πρόκειται για ένα app που περιλαμβάνει καθοδηγούμενα meditations, προγράμματα coaching για έναν καλύτερο ύπνο, ενώ παρακολουθεί κάθε βράδυ το μοτίβο του ύπνου μας (αν βήχουμε, ροχαλίζουμε ή παραμιλάμε), παρέχοντας μας πολύτιμες και απλές συμβουλές για να τον βελτιώσουμε. Επιπλέον, διαθέτει και τη λειτουργία ξυπνητηριού, η οποία μας αφυπνίζει όταν είμαστε στην πιο ελαφριά φάση του ύπνου, για να ξυπνάμε ανανεωμένοι και πιο εύκολα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για λογισμικό iOS και Android, ενώ για τις επιπλέον παροχές θα χρειαστεί να πληρώσουμε μία μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Pzizz

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Pzizz απλώς «ορκίζονται» σε αυτή. Το συγκεκριμένο app μας επιτρέπει να ορίσουμε τη διάρκεια του ύπνου μας ή τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, πχ nap, focus sleep. Έπειτα, το Pzizz επιλέγει για εμάς το κατάλληλο dreamscape ή focuscape -σύμφωνα με τις θεωρίες της ψυχοασκουστικής και ανάλογα με την περίσταση-, δηλαδή έναν συνδυασμό μουσικής, voiceover και ηχητικών εφέ, δημιουργώντας το ιδανικό soundtrack για να απολαμβάνουμε τα πιο γλυκά όνειρα. Όταν έρθει η ώρα που έχουμε θέση για εγερτήριο, το app απλώς μας ξυπνά. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Google Play και το App Store με έναν περιορισμένο αριθμό επιλογών, ενώ για να «ξεκλειδώσουμε» επιπλέον ήχους απαιτεί μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

SnoreLab

Αν είστε από εκείνους που ροχαλίζουν στον ύπνο τους ή από τους άλλους, δηλαδή αυτούς που δεν μπορούν να κλείσουν μάτι επειδή κάποιος άλλος ροχαλίζει στο δωμάτιο, το SnoreLab είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Πρόκειται για ένα app ειδικά poy καταγράφει αναλυτικά το ροχαλητό και την έντασή του καθόλη τη διάρκεια του ύπνου, προσφέροντας στον χρήστη λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος. Μία από αυτές τις λύσεις είναι και το SnoreGym, το οποίο περιλαμβάνει εύκολες ασκήσεις, σύντομα workout των 5, 10 ή 15 λεπτών που βοηθούν το άτομο να καταπολεμήσει με φυσικό τρόπο το ροχαλητό. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για iOS και Android, αλλά απαιτεί ένα χρηματικό ποσό για να «ξεκλειδώσουμε» πιο premium δυνατότητες.

Headspace

Το Headspace είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής εφαρμογή όσον αφορά στον διαλογισμό, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα οφέλη του, μέσα από καθοδηγούμενα meditations. Παρότι δεν είναι ένα app το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον ύπνο, μπορεί να βοηθήσει αρκετά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αυπνίας, πόσω μάλλον όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν λόγω έντονου άγχους. Στη βιβλιοθήκη του περιλαμβάνει τα sleepcasts, ηχητικές εμπειρίες που διαρκούν από 45 έως 55 λεπτά και μας εισάγουν σε ηχητικά, χαλαρωτικά σενάρια, όπως και bedtime ιστορίες που μας βοηθούν να αφεθούμε στην «αγκαλιά» του Μορφέα. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν iOS και Android, αλλά μας δίνει πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο.

Sports in

Τερνάνα – Ολυμπιακός 0-4: Όλοι οι νέοι ήταν ωραίοι!

Εξαιρετικοί οι «νέοι» Γιάρεμτσουκ και Βέλντε, με τον Νορβηγό να σκοράρει στο 75’ – Από ένα γκολ είχαν οι πιτσιρικάδες Κουτσίδης και Παπακανέλλος - Άνοιξε το σκορ ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024