Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός να χαρείτε: Η σεξουαλική ύφεση έληξε

Καιρός να χαρείτε: Η σεξουαλική ύφεση έληξε

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 20 % της Gen Z κάνει πλέον σεξ καθημερινά - αλλά τι είναι αυτό που προκάλεσε αυτή την ξαφνική αύξηση;

Τα τελευταία χρόνια, η επικρατούσα άποψη ήθελε την Gen Z να μισεί το σεξ. Μισούμε να το βλέπουμε και μισούμε να το κάνουμε. Αλλά τώρα, νέα έρευνα από την eHarmony δείχνει ότι η σεξουαλική ύφεση της Gen Z έχει τελειώσει.

Το 57% λέει ότι είναι επειδή νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το 38% λέει ότι είναι επειδή καταβάλλει συνειδητή προσπάθεια να δώσει προτεραιότητα στο σεξ, ενώ το 35% λέει ότι είναι επειδή είναι λιγότερο αγχωμένο

Η πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι τόσο η Gen Z όσο και οι Millennials που έχουν σχέσεις κάνουν περισσότερο σεξ, με το 20% της Gen Z να κάνει σεξ καθημερινά, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των γενεών.

Επιπλέον, το 61% της Gen Z δηλώνει ότι απολαμβάνει να είναι «σεξουαλικά περιπετειώδες» με έναν σύντροφο.

Συνολικά, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, με αύξηση από 31% το 2023 σε 35% το 2024.

Το 21% των ανδρών έχει πει ψέματα για την εκπαίδευσή του σε μια εφαρμογή, σε σύγκριση με μόλις το 5% των γυναικών

Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε κάποια «εσωτερική αλλαγή»: Το 36% της Gen Z κάνει περισσότερο σεξ τώρα απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Είναι αυθεντικοί;

Υάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτή την ξαφνική αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Το 57% λέει ότι είναι επειδή νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το 38% λέει ότι είναι επειδή καταβάλλει συνειδητή προσπάθεια να δώσει προτεραιότητα στο σεξ, ενώ το 35% λέει ότι είναι επειδή είναι λιγότερο αγχωμένο. Επιπλέον, το 17% της Gen Z αναφέρει ότι έκανε περισσότερο σεξ τον τελευταίο χρόνο επειδή ξεκίνησε θεραπεία.

Η έκθεση της eHarmony έριξε επίσης φως στην περίπλοκη στάση της Gen Z απέναντι στα ραντεβού. Το 58 % της Gen Z έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή μια εφαρμογή γνωριμιών, και όμως πολλοί χρήστες εφαρμογών γνωριμιών αισθάνονται δυσαρεστημένοι με την εμπειρία τους. Το 76 % των singles της Gen Z πιστεύει ότι οι άλλοι είναι μόνο «κάπως αυθεντικοί» ή «καθόλου αυθεντικοί» στις εφαρμογές γνωριμιών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτοί οι φόβοι δεν είναι αβάσιμοι, καθώς το 37% όλων των singles αναφέρουν ότι δεν είναι αυθεντικοί ή είναι ελάχιστα αυθεντικοί στις εφαρμογές γνωριμιών. Ειδικότερα, το 21% των ανδρών έχει πει ψέματα για την εκπαίδευσή του σε μια εφαρμογή, σε σύγκριση με μόλις το 5% των γυναικών.

*Mε πληροφορίες: Dazed | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Love | Gaspar Noe

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024