Ανησυχία ειδικών για λοιμώξεις και ιώσεις – «Είναι όλα σε έξαρση», λέει η Παγώνη
Σε έξαρση βρίσκονται ιώσεις και λοιμώξεις με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
- Η Μπλέικ Λάιβλι μηνύει για σεξουαλική παρενόχληση τον συμπρωταγωνιστή της,Τζάστιν Μπαλντόνι
- Δημήτρης Κόκοτας: Είμαστε αισιόδοξοι λέει η σύζυγός του
- Ζελένσκι: Είχαμε πολλές συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA και είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά του
- Νεκρός 16χρονος από χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο - Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν
Σε έξαρση βρίσκονται οι ιώσεις και οι λοιμώξεις, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκαν στην Πάτρα τις προηγούμενες ημέρες.
Οι κίνδυνοι και οι επιλογές πρόληψης τέθηκαν επί τάπητος από λοιμωξιολόγους και άλλους ειδικούς, στο πλαίσιο του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων. «Στο συνέδριο τα μηνύματα ήταν ότι πρέπει να προσέξουμε τους εμβολιασμούς, πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί, αυτό ήταν το μήνυμα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
« Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε»
«Είναι σε έξαρση όλα και το θέμα με τη μηνιγγίτιδα προκαλεί ανησυχία γιατί έχουμε και το καρναβάλι στην Πάτρα. Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε. Πρέπει να ξέρουμε ότι με τα βασικά συμπτώματα δηλαδή την έντονη κεφαλαλγία, πυρετό, εξανθήματα, αμέσως να πάμε στον γιατρό.», λέει η Ματίνα Παγώνη.
Ακόμη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, πρόσθεσε ότι «Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ιατρική, υπάρχουν τα πρωτόκολλα, αυτό που φοβόμαστε είναι οι επιπλοκές γιατί έχουμε και θανάτους».
«Υπάρχει ένα πρόβλημα τελευταία»
Στην συνέχεια, η Ματίνα Παγώνη τοποθετήθηκε για την έλλειψη που παρατηρείται σε ορισμένα φάρμακα, λέγοντας: «Υπάρχει ένα πρόβλημα τελευταία. Πρώτον, ότι δεν κάνουμε εξαγωγή στο εξωτερικό αν δεν έχουμε εξασφαλίσει για όλη την Ελλάδα τα φάρμακα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει επιτροπή και να ελέγχει τις φαρμακαποθήκες.
Για να έχουμε ελλείψεις σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει οι έλεγχοι. Επιπλέον, ο ΙΦΕΤ θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχουν οι πρώτες ύλες. Υπάρχουν φάρμακα, μπορεί να δανειστεί ένα νοσοκομείο αλλά θα σε καλύψουν. Απλώς το κάθε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει τις ποσότητες που πρέπει, το ίδιο και οι φαρμακαποθήκες».
Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις