Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα της Δημάρχου Διονύσου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου, για την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα της Δημάρχου Διονύσου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου, για την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας

Το δικό της μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας έστειλε η Δήμαρχος Διονύσου.

Η Κατερίνα Μαϊχόσογλου, μια από τις 22 Δημάρχους της χώρας έστειλε το δικό της μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: «Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία. Γιορτάζει η γυναίκα, η μάνα, η σύζυγος και η εργαζόμενη. Αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, προκειμένου να αποκτήσουμε τις «αυτονόητες» ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Είναι μια διαδρομή που ξεκινά με την απεργία των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1908 αλλά αναγνωρίζεται επίσημα και διεθνώς ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος , μόλις το 1975.

Αγώνας καθημερινός

Παράλληλα, η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα και συγκεκριμένα, ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εκμετάλλευση αλλά και την περιθωριοποίηση. Στον καθημερινό αγώνα για μια αξιοπρεπή εργασία καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Στόχος μου από τη θέση της Δημάρχου Διονύσου είναι να συνεχίσω αδιάλειπτα ως μητέρα, ως σύζυγος, ως επιστήμονας και ως ενεργός πολίτης να διεκδικώ την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. Στις μέρες μας ως ένα μεγάλο βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί, παρ’ ότι έχουν παραμείνει ακόμα ορισμένα κατάλοιπα του παρελθόντος σε ένα μέρος της κοινωνίας.

Επιδίωξή μου είναι να συμβάλλω στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού κράτους, που θα καταπολεμά τις διακρίσεις και θα σέβεται τον πολίτη και τις πανανθρώπινες αξίες. Να συνεισφέρω, επίσης, με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για το αύριο του τόπου, έχοντας ως βασικά συστατικά την αξιοπρέπεια και το σεβασμό. Ν’ αναδεικνύω, τέλος, το σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, δηλαδή, της κακοποίησης των γυναικών».

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024