Επιστροφή στην Ευρωβουλή για τον Σύλλογο «Τέμπη 2023» – Μιλάνε «για τη συγκάλυψη» στις 18 Μαρτίου
Σχεδόν ένα μήνα από την πρώτη παρουσία τους σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών επιστρέφουν έχοντας στο πλευρό τους πάνω από 1.300.000 Έλληνες.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Στην Ευρωβουλή θα βρεθεί εκ νέου ο Σύλλογος συγγενών θυμάτων των Τεμπών στις 18 Μαρτίου για να αναδείξει την αναφορά που κατατέθηκε αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών.
«Ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη.
Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί», σημειώνει σε ανάρτησή της η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού.
«Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν», καταλήγει.
Καταπέλτης για το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας
Έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα για τα πορίσματα των κομμάτων, χθες, ο Σύλλογος «Τέμπη 2023» επέκρινε την κυβερνητική πλειοψηφία γιατί δεν επέδειξε καμία διάθεση «για πραγματική έρευνα και ανάδειξη της αλήθειας», ενώ χαρακτηρίζει πρόχειρη και βιαστική την δουλειά της Εξεταστικής.
«Έκλεισε κακήν κακώς τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή. Χωρίς ολοκληρωμένη δικογραφία. Χωρίς καταθέσεις βασικών μαρτύρων» σημειώνουν εισαγωγικά και εστιάζουν στην κυβερνητική διαδικασία που, όπως λένε, κατάντησε παρωδία, προσβολή για την νοημοσύνη μας, ύβρις για τους νεκρούς μας.
Σε μια «χιλιοπαιγμένη τραγωδία» 16 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στάθηκαν «απέναντι σε 1.319.000 χιλιάδες πολίτες»
Κρίνει πως υπήρξε «προστασία στον υπόλογο υπουργό, με κάθε τρόπο» σε μια «χιλιοπαιγμένη τραγωδία» με «16 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέναντι σε 1.319.000 χιλιάδες πολίτες που ζητούν άρση ασυλίας».
Σε μια Δημοκρατική χώρα, θα ήταν άραγε σεβαστό το αίτημα των πολιτών και σε ένα Κράτος Δικαίου, οι βουλευτές θα ασκούσαν δικαστική εξουσία και μάλιστα εμφανούς υπόθαλψης, αδιαφορώντας και απαξιώνοντας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, αναρωτιούνται ρητορικά εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «αυτή τη φορά τα ερωτήματα θα απαντηθούν».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις