Τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Κάθε μέρα μου μιλάνε έτσι, δεν με αγγίζει καθόλου»
«Τα έχω ξαναζήσει από πολύ μικρή αυτά. Απλά δεν έχω ξαναβιώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό»
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο ψυχίατρος δρ Δημήτρης Παπαδημητριάδης επικοινώνησε με το ένα από τα δύο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και θύματα τρανσφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο περιέγραψε αναλυτικά τη στιγμή του λιντσαρίσματος, αλλά και την επόμενη ημέρα.
Όπως εξήγησε στο βίντεο που δημοσίευσε στα social media του ο ψυχίατρος, το Άρι έχει συνηθίσει αυτό τον ρατσισμό στην καθημερινή της ρουτίνα, αλλά πρώτη φορά ήταν τόσο μαζικό. Εξηγεί ότι πέρα από τους αστυνομικούς στην ασφάλεια, οι αστυνομικοί στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης δεν τους προστάτευσαν καθόλου, ενώ καταλήγει πως όλα έχουν να κάνουν με την οικογένεια και το σχολείο.
«Να μην εξωτερικεύουμε τον θυμό μας, τα κόμπλεξ μας»
Για το αν τρόμαξε, το Άρι απάντησε πως «δεν με πολυσυγκίνησε. Τα έχω ξαναζήσει από πολύ μικρή αυτά. Απλά δεν το έχω ξαναβιώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ήταν όλη η πλατεία εναντίον μου. Ήταν μεγάλος ο ρατσισμός. Παρόλα αυτά μπορώ να σου πω για το φύλο μου, γιατί όπως πέρναγα μου σφύραγαν και μου είπαν «τι άντρας είσαι εσύ» και απαντάω «δεν είμαι καν άντρας ξέρω γω»».
«Το βιώνω από μικρό»
Στη συνέχεια, εξήγησε ότι οι αστυνομικοί στην ασφάλεια τους φέρθηκαν με πολύ σωστό τρόπο, αλλά «οι αστυνομικοί που ήρθαν και μας πήραν ήταν… μη μιλήσω. Επιτέθηκαν σε εμάς, μετά σε μία τύπισσα που μας υπερασπίστηκε. Δεν έκαναν καμία προσαγωγή όταν τους επιτίθεντο. Μετά έγιναν 25 προσαγωγές».
«Ένα μικρό παιδί, ηλικίας 15 ετών, με χτύπησε, έχω ακόμα σημάδια στο σώμα μου. Ήταν πολλές παρέες μαζί. Δεν φοβήθηκα, η φίλη μου φοβήθηκε. Εγώ το ζω από μικρό» συμπλήρωσε.
«Πάντα, 1-2 άτομα την ημέρα μου μιλάνε έτσι. Δεν με αγγίζει καθόλου. Απλά δεν μπορώ να κάθομαι να το δεχτώ. Ρίχνω και ένα βλέμμα απογοήτευσης σε φάση «θες να με μειώσεις;»» αναρωτιέται.
«Να μην εξωτερικεύουμε τον θυμό μας, τα κόμπλεξ μας» απαντά στην ερώτηση πώς πιστεύει ότι θα αλλάξει όλο αυτό.
Μίλησα με το Άρι, που δέχθηκε σφοδρή ομοφοβική, ρατσιστική βία στην #Αριστοτελους
Ακούστε με προσοχή και σκεφτείτε…#Αριστοτέλους pic.twitter.com/wYb4WAcWyQ
— Dr Dim. Papadimitriadis (@papadimi) March 10, 2024
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις