Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Εκκληση για κατάπαυση του πυρός κατά το Ραμαζάνι απηύθυνε ο Σολτς

Γάζα: Εκκληση για κατάπαυση του πυρός κατά το Ραμαζάνι απηύθυνε ο Σολτς

Ο μήνας του Ραμαζανιού αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για περισυλλογή και προβληματισμό, σύμφωνα με τον Ολαφ Σολτς, που ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) απηύθυνε χθες Κυριακή έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού που άρχισε την ίδια μέρα, ζητώντας «ένα ειρηνικό Ραμαζάνι» και για τη Γερμανία.

Στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ολαφ Σολτς σημείωσε ότι ο μήνας του Ραμαζανιού αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για περισυλλογή και προβληματισμό.

Οι πολίτες της Γερμανίας «να μην παραπλανώνται από σχόλια μίσους και διχασμού»

Ταυτόχρονα, τόνισε, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού πολλοί άνθρωποι σκέφτονται εκείνους που βίωσαν κακουχίες, πόλεμο και βία. «Θέλω να ξέρετε: δεν είστε μόνοι» σ’ αυτό, δήλωσε ο καγκελάριος.

«Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία συμπάσχουν – στην οδύνη για τους δολοφονηθέντες και απαχθέντες Ισραηλινούς και για τη μοίρα των αθώων νεκρών, των τραυματιών και εκείνων που υποφέρουν στη Γάζα».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, «ιδανικά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού». Αυτό, όπως είπε, θα εξασφάλιζε ότι οι ισραηλινοί όμηροι που απήχθησαν από την τρομοκρατική Χαμάς θ’ απελευθερωθούν και ότι θα έφτανε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Αναφερόμενος στους μουσουλμάνους της Γερμανίας, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Κατά των ακροδεξιών

«Η απάντησή μας σ’ αυτό πρέπει να είναι πολύ σαφής: δεν θα επιτρέψουμε να διχαστούμε ως χώρα», υπογράμμισε, με το βλέμμα σε σχέδια ακροδεξιών που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για μαζικές απελάσεις μεταναστών.

«Οι οργανωμένοι κήρυκες μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι η πλειοψηφία στη χώρα μας, αλλά τα εκατομμύρια πολιτών, ηλικιωμένοι, νέοι, κάτοικοι πόλεων και χωριών που βγαίνουν στον δρόμο με σεβασμό και αλληλεγγύη εδώ και εβδομάδες», δήλωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην παραπλανώνται από σχόλια μίσους και διχασμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024