Π. Μαρινάκης για Κασσελάκη: Δεν είναι influencer, αλλά αρχηγός της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις, όχι λάσπη
Ο Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να απαντήσει αν ήταν μέτοχος, σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα και αν είναι και σήμερα» - Τι είπε για τα Τέμπη
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη κλήθηκε να σχολιάσει εκ νέου ο Παύλος Μαρινάκης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένας influencer, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ τον κάλεσε να δώσει απαντήσεις.
Ο κ. Μαρινάκης προσέθεσε πως το θέμα αυτό, δεν το ανακίνησε η κυβέρνηση, αλλά οι «σοβαρότατες καταγγελίες» του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, εμείς δεν κάνουμε τους ανακριτές και τους εισαγγελείς», σημείωσε, καλώντας τον Κασσελάκη να μην πετάει «λάσπη στον ανεμιστήρα έναντι απαντήσεων».
«Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος, σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα και αν είναι και σήμερα»
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση, που ουδέποτε του ετέθη, και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις, τις οποίες δεν θέτουμε μόνο εμείς, θέτει και η Δικαιοσύνη και θέτουν και οι πολίτες», όπως είπε.
«Γιατί δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου ο κ. Κασσελάκης, είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε αυτή τη χώρα που υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αποφασίστηκε από τα μέλη του κόμματος αυτού με δημοκρατική διαδικασία ο κ. Κασσελάκης να είναι πρόεδρος», σημείωσε.
Για να προσθέσει πως «σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και, μάλιστα, τον συγκεκριμένο νόμο τον θέσπισε, τον ψήφισε για να στοχοποιηθεί ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του – χωρίς να αποδειχθεί τίποτα και να υπάρχει πλήρης δικαίωση για τον ίδιο και τη σύζυγό του – η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να κάνουμε τώρα; Αν δεν του αρέσουν του κ. Κασσελάκη οι νόμοι. δεν αλλάζουν έτσι οι νόμοι».
Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη για ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον του πρωθυπουργού.
«Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί off shore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος, σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα και αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία που αυτός δεν είναι (σ.σ. μέτοχος)».
Τέμπη: «Οι βασικές απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη»
«Οι βασικές απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη, οι κατηγορίες περί συγκάλυψης είναι βαθύτατα συκοφαντικές και ατεκμηρίωτες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να εργαλειοποιήσει» ένα τραγικό ζήτημα, ενώ προσέθεσε πως είναι ντροπή να γίνεται «πολιτική αντιπαράθεση στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλες οι παθογένειες ξεκίνησαν από το 2019», είπε ακόμα και συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τεκμηρίωση στο πόρισμά του.
«Όποιος διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι επειδή δεν ολοκληρώθηκε μία σύμβαση – το αν ολοκληρώθηκε γρήγορα, αργότερα, τα διερευνά η Δικαιοσύνη – αυτό συνδέεται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, εμείς με αυτό τον ισχυρισμό δεν συμφωνούμε, γιατί αν ευσταθούσε αυτός ο ισχυρισμός, με βάση τα όσα είπε ο εισαγγελέας έδρας για το Μάτι, θα έπρεπε να πάνε κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν έγινε τίποτα για να υπάρχει μηχανισμός εκκένωσης μέχρι το 2019, γιατί δεν υπήρχε το 112 κι ως δια μαγείας λειτούργησε μετά από 3 μήνες», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, λέγοντας πως δεν πρέπει να βγάζουμε «αυθαίρετα συμπεράσματα».
«Έχουμε απαντήσει πολλές φορές ουσιαστικώς στο ζήτημα αν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος ποινικά, όχι πολιτικά, μεταξύ μίας ολοκλήρωσης ή μη μιας σύμβασης – που επαναλαμβάνω ολοκληρώθηκε επί των ημερών της ΝΔ, η οποία πήρε μία παράταση και την ολοκλήρωσε τη σύμβαση αυτή το 2023, ενώ λόγω του Daniel καταστράφηκε ένα μέρος αυτής και αποκαθίσταται – με το αντικείμενο της ανθρωποκτονίας», ανέφερε επίσης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις