Αυτά τα χρήματα πρέπει να υπάρχουν πάντα στην άκρη – Συμβουλές για να ξεκινήσετε την αποταμίευση από 0€
Το 25% των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν έχει λεφτά στην άκρη - «Θέστε μικρούς, αλλά ουσιαστικούς στόχους» λέει οικονομικός σύμβουλος και εξηγεί τα βήματα για να το πετύχουμε
- Μητέρα εξέδιδε την 15χρονη κόρη της σε παιδόφιλο - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών
- «Αγνοούσα όσα συνέβαιναν», είπε για την αυτοκτονία του πατέρα της η «αγνοουμένη» Αμερικανίδα
- Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από τον 7ο όροφο ξενοδοχείου στη Μιχαλακοπούλου - Φωτογραφίες από το σημείο
- Η πρώτη απεργία παγκοσμίως από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων τύπου Airbnb
Οι καιροί είναι δύσκολοι και συχνά ένας μισθός από την εργασία μας δεν φτάνει για να καλυφθούν τα έξοδα του μήνα – πόσο μάλλον για να γίνει και αποταμίευση.
Ειδικοί όμως εξηγούν ποιο είναι το ιδανικό ποσό που καλό θα ήταν να υπάρχει στην άκρη για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί να ξεκινήσει κανείς να συγκεντρώνει χρήματα, πετυχαίνοντας μικρές νίκες κάθε φορά.
Πόσα χρήματα πρέπει να υπάρχουν στην άκρη για έκτακτη ανάγκη;
Γενικός κανόνας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι θα πρέπει να έχουμε στην άκρη χρήματα που αρκούν για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης μας για 3 έως 6 μήνες. Με βάση τις παρούσες συνθήκες όμως, μετά από χρόνια υψηλού πληθωρισμού, αυτός ο στόχος για πολλούς μπορεί να μην είναι εφικτός.
«Ξεκινήστε βάζοντας στην άκρη μικρά ποσά, με στόχο να φτάσετε το ποσό για τις δαπάνες ενός μήνα» συμβουλεύει οικονομολόγος
Σχεδόν 1 στους 4 ενήλικες στις ΗΠΑ δηλώνει ότι δεν έχει βάλει στην άκρη χρήματα για έκτακτη ανάγκη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate.
Πώς να ξεκινήσετε την αποταμίευση από το μηδέν
«Εάν ξεκινάτε από το μηδέν, μην σας τρομάζει το χτίσιμο ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης» λέει ο Will Kellar, πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος και συνεργάτης και επικεφαλής σύμβουλος στην Human Investing. «Η αποταμίευση χρημάτων έκτακτης ανάγκης απαιτεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση», σημειώνει μιλώντας στο CNBC.
«Ενώ η πλειοψηφία (ενν.: των οικονομολόγων) υποστηρίζει να υπάρχουν αποταμιευμένα ποσά που να αντιστοιχούν σε 3 έως 6 μήνες δαπανών διαβίωσης, υποστηρίζω επίμονα ότι το οποιοδήποτε ποσό μένει στην άκρη είναι καλύτερο από το μηδέν» εξηγεί ο Will Kellar.
Ο κ. Kellar συνιστά να ξεκινήσετε βάζοντας στόχους με μικρότερα ποσά και να γιορτάζετε τις νίκες, όταν τα καταφέρνετε κάθε φορά. «Ξεκινήστε βάζοντας στην άκρη 50 έως 100 δολάρια το μήνα», συμβουλεύει, «και προχωρήστε με στόχο να βάλετε στην άκρη ένα ποσό αρκετό για να ζήσετε έναν μήνα». «Αυτό είναι ένα σταθερό σημείο εκκίνησης», λέει ο Kellar.
«Ένας ολόκληρος μήνας δαπανών χρησιμεύει ως στρώμα προστασίας έναντι των άμεσων κραδασμών, δίνοντας χώρο για να ελιχθείτε σε κρίσεις χωρίς να βυθιστείτε στο χρέος», εξηγεί.
«Ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, προτρέπω όλους να δώσουν προτεραιότητα σε αυτόν τον ταπεινό, αλλά ουσιαστικό στόχο» συμπληρώνει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις