«Μαϊμού» ρούχα και μπρελόκ κατέσχεσε η ΑΑΔΕ στο Ελ. Βενιζέλος
Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα, προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ
Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα, προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Οι ελεγκτές, αξιοποιώντας πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΣΕΚ) και της ανάλυσης κινδύνου των Πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, προχώρησαν σε φυσικό έλεγχο 90 χαρτοκιβωτίων προέλευσης Κίνας σε αποθήκη του αερολιμένα.
Μπλούζες και μπρελόκ
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι:
- 71 χαρτοκιβώτια περιείχαν 6.880 τεμάχια παραποιημένες μπλούζες
- 19 χαρτοκιβώτια περιείχαν 9.500 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ
Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως 20.000€.
Τι συμβαίνει συνήθως με τα προϊόντα – «μαϊμού»
Οι έλεγχοι λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αφορούν προϊόντα απομιμήσεων. Στο παρελθόν η ΑΑΔΕ διεξήγαγε ελέγχους στα νησιά και σε τουριστικές περιοχές, βάζοντας στο στόχαστρο τα καταστήματα με ενθύμια και σουβενίρ. Σε γενικές γραμμές αυτές οι κατασχέσεις λαμβάνουν χώρα την Άνοιξη πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οπότε οι έλεγχοι μπορούν να θεωρηθούν αναμενόμενοι και όχι έκτακτοι.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κατασχέσεις αφορούν ηλεκτρικά είδη και αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν προϊόντα απομίμησης.
Στους ελέγχου σε καταστήματα συνήθως προηγείται καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία των προϊόντων και τα οποία υφίστανται βλάβη.
Σε είδη, τα οποία αποτελούν απομίμηση-παραποίηση των προϊόντων των εταιρειών και φέρουν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων τους, χωρίς την απαιτούμενη άδεια υφίστανται αυτοί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα. Σε περίπτωση όπου τα εργοστάσια που τα παρασκευάζουν θέλουν να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις και τα πρόστιμα, συνήθως παράγουν παραπλήσια προϊόντα με διακριτές διαφορές και άλλη επωνυμία.
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442