Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στο σχέδιο πόλης περιοχή του δήμου Παλλήνης

Στο σχέδιο πόλης περιοχή του δήμου Παλλήνης

Χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους της περιοχής «Κάτω Μπαλάνα» στην Παλλήνη, που εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλεως. Επιτυχία της νέας δημοτικής Αρχής. Όμως απομένουν και άλλα σημεία εκτός σχεδίου στο δήμο.

Ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Παλλήνης και επιτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής ως προς την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης την υπογραφή της κύρωσης πράξης εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Μπαλάνα» της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Παλλήνης στις 12 Μαρτίου 2024 .Μετά από 10 χρόνια οπότε και ξεκίνησε η πρώτη μελέτη, σημειώνει σχετικά ο Δήμαρχος, μία διαδικασία που αφορά σε 213 στρέμματα γης και 250 ιδιοκτήτες λαμβάνει αίσιο τέλος.

Ο κ. Αηδόνης τονίζει: «Aπό την πρώτη στιγμή με την ανάληψη των καθηκόντων μας θέσαμε ως προτεραιότητα τα πολεοδομικά ζητήματα καθώς τα θεωρούμε την αρχή των πάντων για έργα και ανάπτυξη σε μία σύγχρονη πόλη.

Με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών μας και της Περιφέρειας Αττικής, καταφέραμε να επιταχύνουμε διαδικασίες και παράλληλα να κωδικοποιήσουμε τις απαραίτητες για όλες τις μεγάλες εκκρεμότητες σχετικές με την υπόθεση των εκτός σχεδίου πόλης περιοχών. Από σήμερα λοιπόν η Κάτω Μπαλάνα αποκτά την πραγματική της αξία. Και ο Δήμος μπορεί πλέον, βάσει του κυρωμένου Σχεδίου Πόλης να ξεκινήσει έργα όπως διανοίξεις οδών, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων κλπ.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματά μας, που αφορούν σε ένα Δήμο με τεράστια υπερτοπική χρήση, μεγάλη αύξηση πληθυσμού και που καταλαμβάνει με την πάροδο του χρόνου μητροπολιτικά χαρακτηριστικά.»

Κατά την υπογραφή της κύρωσης πράξης εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Μπαλάνα» της Δ.Ε. Παλλήνης, παρόντες ακόμη η Διευθύντρια και ο Προϊστάμενος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής Εύα Μικράκη και Νίκος Παναγόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιώντου Δήμου Παλλήνης Βασίλης Πολυχρονόπουλος.

Η σειρά της περιοχής Δέση Γέρακα;

Σε άλλη μια περιοχή του Γέρακα, στη περιοχή ΔΕΣΗ, περιμένουν… καρτερικά εδώ και σχεδόν 50 χρόνια αρκετοί ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου οικοπέδων να μπούνε επιτέλους στο σχέδιο πόλεως και να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Σε κάποια από αυτά τα οικόπεδα μάλιστα, έχουν «αφαιρεθεί» τετραγωνικά για να περάσουν δρόμοι. Ιδιοκτήτες είπαν στο in πως «δεν πάει άλλο» και κάποια στιγμή πρέπει να μπούνε και αυτά τα οικόπεδα στο σχέδιο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως τα οικόπεδα αυτά είναι πολύ καιρό στην τρίτη φάση ένταξης. Πλέον, φαίνεται φως στον ορίζοντα με την νέα δημοτική αρχή του Χρήστου Αηδόνη, που όπως έχει πληροφορηθεί το in θα επιχειρήσει να απομακρύνει και τους πυλώνες υψηλής τάσης από την περιοχή δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο υπεραξία στον δήμο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024