Ο Τζέιντον Σάντσο αποτελεί έναν από τους Άγγλος ποδοσφαιριστές της νέας γενιάς που θεωρείται υψηλότατου επιπέδου και μπορεί να αφήσει εποχή. Είναι μόλις στα 23 του χρόνια, παίζει στο τοπ επίπεδο από τα 18 του περίπου, «εκτόξευσε» την αξία του στην Ντόρτμουντ και πήρε μεταγραφή 85.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2021.

Ο νεαρός Άγγλος εξτρέμ όμως σε αυτά τα 2,5 χρόνια που έκατσε στο Μάντσεστερ όχι μόνο δεν εξέλιξε το παιχνίδι του και δεν δικαιολόγησε τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αλλά η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα λόγω της ιδιαίτερης συμπεριφοράς του και των ψυχολογικών προβλημάτων που φέρεται να απέκτησε.

Ο Σάντσο ήρθε σε ρήξη με τον Έρικ Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι, προσπάθησε ο Ολλανδός τεχνικός να τον προσεγγίσει, όμως τελικά όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά ράγισε το γυαλί οριστικά και αποφασίστηκε και από τις τρεις πλευρές (Τεν Χαγκ, Σάντσο, διοίκηση), ο Άγγλος να αποχωρήσει τον Γενάρη με τη μορφή δανεισμού. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό για να κάνει «restart» στην καριέρα του, ο Σάντσο δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο περιβάλλον από αυτό που λειτούργησε καλύτερα από οπουδήποτε, δηλαδή στην Μπορούσια. Οι Βεστφαλοί ήθελαν και την επιστροφή του, για αυτό και ήταν εύκολα να γίνει ο «γάμος», αφού ήταν κάτι που ήθελαν όλοι… Μάλιστα έχει τοποθετηθεί και ρήτρα αγοράς από τη Γιουνάιτεντ για το καλοκαίρι, ενώ ο ίδιος ο Σάντσο δήλωσε με την επιστροφή του ότι θα ήθελε να μείνει στη Βεστφαλία.

«Μηδέν» χρόνος προσαρμογής και… αναγέννηση

Ο Σάντσο επέλεξε την επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια, διότι δεν θα ήθελε ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Γνώριμο περιβάλλον, όλοι τον λατρεύουν στην Μπορούσια, ο κόσμος έχει υποκλιθεί αμέτρητες φορές στο ταλέντο του και ο Σάντσο εφόσν ήταν καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης έπεσε στα… βαθιά αμέσως.

Ο Άγγλος εξτρέμ πήρε φανέλα βασικού στην Bundesliga, αλλά και στο Champions League και ήταν κομβικός στην πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, αφού βρήκε γκολ στη ρεβάνς στο 3ο λεπτό και η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-0 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Σάντσο όπως ήταν λογικό αναδείχτηκε MVP του ματς, είναι ξανά καλά και κυρίως είναι πρωταγωνιστής, όντας κομβικός στο παιχνίδι της γερμανικής ομάδας που επιθετικά στηρίζει πολλά στην αριστερή της πλευρά και στον Άγγλο. Μετά από 10 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Champions League έχει 2 γκολ και 2 ασίστ και όπως καταλαβαίνετε, στην Ντόρτμουντ τρίβουν τα χέρια τους, επειδή όλο το πλάνο περί αναγέννησης του 23χρονου έγινε πράξη μέσα σε 1,5 μήνα.

Ο Σάντσο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη δημιουργία, έχει 3 τελικές πάσες ανά ματς που είναι ευκαιρίες ή γκολ, ενώ έχει και γκολ. Και είναι κοινό μυστικό ότι η Ντόρτμουντ κάνει ήδη προσπάθεια για να μιλήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον αποκτήσει ξανά.

Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μιας και είναι και επιθυμία του ίδιου, που είναι και πάλι ξανά ψυχολογικά και αγωνιστικά και χαμογελάει και πάλι, κάτι που φέρνει μόνο θετικές επιδόσεις στους αγωνιστικούς χώρους, όπως δήλωσε και ο προπονητής του Έντιν Τέρζιτς.