Golden Visa: Μια από τις καλύτερες «χρυσές βίζες» στον κόσμο η Ελλάδα
Ισόπαλες στη δεύτερη θέση της κατάταξης είναι η Ελλάδα και η Αυστρία με τα δικά τους προγράμματα Golden Visa.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Στην παγκόσμια κατάταξη για τα καλύτερα προγράμματα της Golden Visa βρίσκεται η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως μαζί με την Αυστρία, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Πορτογαλία συνεχίζει να προσφέρει τις καλύτερες χρυσές βίζες στον κόσμο, κατέχοντας την πρώτη θέση.
Το ηλιόλουστο έθνος παρέχει προσιτή και υψηλή ποιότητα ζωής, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ξεκάθαρο μονοπάτι για την ιθαγένεια της ΕΕ, σύμφωνα με ένα ευρετήριο της εταιρείας συμβούλων Henley & Partners, το οποίο εξέτασε παράγοντες όπως ο χρόνος μέχρι την υπηκοότητα, οι φόροι, και το κόστος.
Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης καθώς προσφέρουν σχετικά εύκολη πρόσβαση στην υπηκοότητα και επιτρέπουν στους επενδυτές να ταξιδεύουν χωρίς βίζα οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ενώ υπήρξαν εκκλήσεις για να απαλλαγούμε από προγράμματα διαμονής ανά επένδυση, τα οποία επιτρέπουν στους ξένους επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε μόνιμη διαμονή σε μια χώρα μέσω μιας αρχικής πληρωμής, αυτές οι λεγόμενες χρυσές βίζες συνέχισαν να ευδοκιμούν.
Οι ευρωπαϊκές χώρες κατατάχθηκαν ψηλά στον δείκτη, καθώς πολλές προσφέρουν σχετικά εύκολες διαδρομές απόκτησης υπηκοότητας, επιτρέπουν στους επενδυτές να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ιδρύσουν μια επιχείρηση ή να ζήσουν στην ήπειρο με χαμηλό κόστος.
Αντιμέτωποι με την στεγαστική κρίση
Οι χρυσές βίζες δέχθηκαν πυρά εν μέσω ανησυχιών ότι συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών των ακινήτων σε πόλεις όπως η Λισαβόνα και η Αθήνα.
Αυτό οδήγησε ορισμένες χώρες να περιορίσουν τη διαθεσιμότητά τους, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας πέρυσι και της Ελλάδας τον Φεβρουάριο.
Αντιμέτωπη με μια στεγαστική κρίση που έχει κατηγορηθεί, τουλάχιστον εν μέρει, σε πλούσιους ξένους, η Πορτογαλία έχει κινηθεί για να τερματίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ομογενείς. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, σύμβουλοι παγκόσμιας περιουσίας λένε ότι η χώρα συνεχίζει να προσελκύει ξένους επενδυτές. Άλλες χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ουγγαρία , άρχισαν πρόσφατα τις δικές τους πολιτικές διαμονής ανά επένδυση.
Ένα ρεκόρ 128.000 ατόμων υψηλής καθαρής αξίας παγκοσμίως θα μετακομίσουν σε μια νέα χώρα το 2024, σύμφωνα με την Henley & Partners. Οι Αμερικανοί ήταν η κορυφαία εθνικότητα που έκαναν αίτηση για χρυσή βίζα μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας πέρυσι και φέτος, ανέφερε.
Αύξηση του κατώτερου ορίου
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει το ελάχιστο ποσό που θα πρέπει να επενδυθεί από ξένους σε ακίνητο σε περιοχές όπου έχει υπάρξει αύξηση στα ενοίκια.
Στους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη η Ελλάδα διπλασίασε το ποσό που απαιτείται για επένδυση στο πρόγραμμα χρυσής βίζας στα 500.000 ευρώ κατ΄ ελάχιστον. Στις υπόλοιπες περιοχές ισχύει το όριο των 250.000 ευρώ.
Στις περιοχές και τα νησιά όπου η πίεση στην οικιστική αγορά είναι μεγάλη το όριο μπορεί να αυξηθεί στα 800.000 ευρώ.
Από τότε που λάνσαρε το πρόγραμμα χρυσής βίζας το 2013, η Ελλάδα έλαβε πάνω από 25.100 αιτήσεις και ενέκρινε 17.184 από αυτές. Οι Κινέζοι επενδυτές αντιστοιχούν σχεδόν στο 60% των golden visa που έχουν εγκριθεί με τους Τούρκους να αντιστοιχούν στο 7%.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις