Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων
Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Μέχρι πότε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Δεν θα δοθεί παράταση, τι ισχύει για τα πρόστιμα
Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, μετά την αναβολή της δίκης, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Συγκεκριμένα, η δίκη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Δεύτερα 18 Μαρτίου,στο Αυτόφωρο, αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).
Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί άτομα εις ένδειξη συμπαράστασης προς όλους όσους συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.
Τι ανέφεραν στο κείμενο τους οι 49 συλληφθέντες
Κείμενο που περιέγραφε την αστυνομική επιχείρηση δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι 49 συλληφθέντες. Σε αυτό ανέφεραν πως οι αστυνομικές δυνάμεις «κατά την επιχείρηση τους έσπασαν το κτίριο, αφού πρώτα το πολιόρκησαν για ώρα» καταδικάζοντας παράλληλα «οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής στον αγώνα μας και αντιστεκόμαστε σε αυτήν».
Ακόμη, αναφέρουν ότι πρόκειται για την τρίτη εκκένωση «κατειλημμένης σχολής μετά από δύο μήνες αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.» και προσθέτουν ότι: «Αυτοί οι δύο σύλλογοι, Γεωλογίας και Φυσικού συνεχίζουν τον αγώνα ακόμα και αν έχει ψηφιστεί ο νόμος επιλέγοντας να καταλάβουν την σχολή τους. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής στον αγώνα μας και αντιστεκόμαστε σε αυτήν.»
Μέσα στο κείμενο αναφέρουν ότι: «Το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα παραμείνει άσυλο στο οποίο έχουν συλλογικοποιηθεί πολλές αρνήσεις και καταφάσεις. Αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε αποτελεί ταξικό κόφτη για την κοινωνική βάση.»
Μεταξύ άλλων καταλήγουν λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα άσυλο αγώνα και ελευθεριών και γενικότερα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις