Pass για ψυχολόγο στην Ιταλία
Επίδομα για ψυχοθεραπεία δίνει η ιταλική κυβέρνηση με μέγιστο ποσό τα 1.500 ευρώ
- Οι Δανοί τρολάρουν τον Τραμπ για την Γροιλανδία - «Θέλουμε να αγοράσουμε τις ΗΠΑ»
- «Το μετρό καταστρέφει τη μοναδική πλατεία και μας διώχνει από τη γειτονιά» εξηγεί κάτοικος των Εξαρχείων στο in
- Οι νέες αρχές στη Συρία λένε ότι έκαψαν ένα εκατομμύριο χάπια captagon
- Οι προφητείες της Μπάμπα Βάνγκα που βγήκαν αληθινές, η «δυστοπία» και η πρόβλεψη για το 2025
Τα pass δεν είναι ελληνική… ανακάλυψη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει διαφόρων ειδών στα μέρη μας. Aπό «fuel pass», ως «βόρεια Εύβοια pass». Στην Ιταλία προχώρησαν στο pass για ψυχολόγο.
Από χθες στη γειτονική χώρα άνοιξε η πλατφόρμα για να ζητήσουν οι δικαιούχοι το μπόνους για την κάλυψη του κόστους των συνεδριών ψυχοθεραπείας.
Η συνεισφορά στοχεύει στη στήριξη του κόστους των συνεδριών ψυχοθεραπείας με στόχο την παροχή ψυχολογικής βοήθειας σε πολίτες που, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid και της συναφούς οικονομικής κρίσης, έχουν δει την κατάστασή τους να επιδεινώνεται όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.
Έως 1.500 ευρώ ανά άτομο
Το pass έχει μέγιστο ποσό τα 1.500 ευρώ ανά άτομο, αναγνωρίζεται μόνο μία φορά για κάθε έτος και για την αποδοχή της αίτησης υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: διαμονή στην Ιταλία και εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ.
Με αξία ΙΣΕΕ κάτω των 15.000 ευρώ καταβάλλεται το ποσό της παροχής, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, μέχρι το καθορισμένο ανώτατο ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε δικαιούχο.
Με αξία εισοδήματος μεταξύ 15 και 30 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο, το ποσό του επιδόματος, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, καταβάλλεται μέχρι το ανώτατο ποσό που ορίζεται στα 1.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.
Τέλος, με αξία ISEE που υπερβαίνει τις 30 χιλιάδες και δεν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ, καταβάλλεται το ποσό της παροχής, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, μέχρι το ανώτατο ποσό που έχει καθοριστεί στα 500 ευρώ για κάθε δικαιούχο.
Σύμφωνα με την έκθεση των ψυχολόγων στην Ιταλία υπάρχουν 5 εκατομμύρια πιθανοί ασθενείς που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για πρόσβαση στη θεραπεία. Οι γυναίκες και οι κάτω των 35 ετών είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις