Από τη Βρετανία στην Ελβετία για υποβοηθούμενη αυτοκτονία – Ο Γολγοθάς μίας 53χρονης
«Όταν θα βλέπετε αυτό το βίντεο, θα είμαι νεκρή»
- Κόκκινος συναγερμός στη Βαρκελώνη για τις πλημμύρες - Εκλεισε το αεροδρόμιο, ακινητοποιήθηκαν τα τρένα
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Rich List 2024: Χάρι Στάιλς & Ντούα Λίπα οι πιο πλούσιοι καλλιτέχνες κάτω των 30
- Τι θα έλεγε σήμερα ο Τζορτζ Όργουελ εάν παρατηρούσε τον Τραμπ
Ραγίζει καρδιές η ιστορία μίας 53χρονης καρκινοπαθούς από τη Βρετανία, που αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην Ελβετία και να υποβληθεί σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία προκειμένου να λυτρωθεί από τους αφόρητους πόνους, που την βασάνιζαν για χρόνια.
Ο λόγος για την Πάολα Μάρα, γεννημένη στον Καναδά, ζούσε στο βόρειο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια και εργαζόταν στη βιομηχανία της μουσικής, ενώ είχε έντονη δράση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
«Δεν πρόκειται για θάνατο. Είναι θέμα αξιοπρέπειας»
Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2017 και αργότερα έγινε μετάσταση καρκίνο του εντέρου. Επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της όταν έγινε σαφές ότι η νόσος της ήταν ανίατη.
Δεν είχε όμως άλλη επιλογή μιας και στη Βρετανία απαγορεύεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Έτσι, ταξίδεψε στην Ελβετία, όπου ζήτησε τις υπηρεσίες της οργάνωσης Dignitas.
Το βίντεο που άφησε ως παρακαταθήκη
Πριν προχωρήσει στην προβλεπόμενη διαδικασία φρόντισε να βιντεοσκοπήσει το τελευταίο μήνυμά της, με το οποία ζητά από τους πολιτικούς της χώρας της να αλλάξουν τη νομοθεσία και να μπει ένα τέλος στην «άσπλαχνη», όπως την αποκαλεί, απαγόρευση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στη Βρετανία.
«Όταν θα βλέπετε αυτό το βίντεο, θα είμαι νεκρή. Επέλεξα να ζητήσω την υποβοηθούμενη αυτοκτονία επειδή αρνούμαι να επιτρέψω στη νόσο τελικού σταδίου να ορίσει τους όρους της ύπαρξής μου», ακούγεται να λέει στο βίντεο η Πάολα Μάρα.
Και συνεχίζει: «Οι πόνοι και η ταλαιπωρία ήταν αφόρητοι. Πρόκειται για μια αργή διαύρωση της αξιοπρέπειας, για απώλεια της ανεξαρτησίας, για απογύμνωση από το κάθε τι που κάνει τη ζωή άξια να τη ζεις».
Επίσης, η 53χρονη επισημαίνει ότι «υποβοηθούμενος θάνατος δεν σημαίνει ότι τα παρατάς. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την ανάκτηση του ελέγχου. Δεν πρόκειται για θάνατο. Είναι θέμα αξιοπρέπειας».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις