Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Θα σκοτώσουμε του Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στην Ουκρανία»

Ρωσία: «Θα σκοτώσουμε του Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στην Ουκρανία»

«Θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο έδαφος της Ουκρανίας» είπε ο αντιπρόεδρος της κρατικής Δούμας

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει προτείνει την αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία. Στην πρόταση αυτή, ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, απάντησε λέγοντας: «Οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα εξοντώσουν όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο ουκρανικό έδαφος.»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι BFMTV, ο Ρώσος νομοθέτης ανέφερε «Θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Όλους». Υποστήριξε επίσης ότι 147 από τους 367 Γάλλους μισθοφόρους που έφτασαν νωρίτερα στην Ουκρανία «έχουν εξοντωθεί».

Επιπλέον, ο Τολστόι τόνισε ότι η Ρωσία «δεν ενδιαφέρεται» για τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για την παροχή βοήθειας στο Κίεβο.

Η αποκάλυψη Ρώσου αρχιπράκτορα για τις κινήσεις Μακρόν

Στις 19 Μαρτίου, ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στην Ουκρανία, το οποίο αρχικά θα ανέρχεται σε περίπου 2.000 στρατιώτες. Το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας έκανε δήλωση στο κοινωνικό δίκτυο Χ δηλώνοντας πως όσα είπε ο Ναρίσκιν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε ότι η Γαλλία αναγνώρισε ανεπίσημα τους θανάτους των δικών της στρατιωτικών. «Ο γαλλικός στρατός δεν έχει βιώσει τέτοιο επίπεδο απωλειών από τον πόλεμο της Αλγερίας του 1954-1962. Το Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως σημείωσε ο Ναρίσκιν, πιστεύει επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών Γάλλων έχει ξεπεράσει ένα «ψυχολογικά σημαντικό όριο» και τώρα τίθεται ζήτημα «πώς να θάψουν τους νεκρούς και να περιθάλψουν τους τραυματίες κρυφά, ώστε να μην υπάρξει δημόσια κατακραυγή».

Στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά από μια διάσκεψη στο Παρίσι με αντικείμενο την Ουκρανία, ο Μακρόν δεν απέκλεισε ρητά την πιθανότητα αποστολής χερσαίων στρατευμάτων από δυτικές χώρες στην Ουκρανία. Ο Μακρόν είπε επίσης ότι τα δυτικά κράτη «σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να έχει «το πάνω χέρι» σε αυτή τη σύγκρουση.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024