Ερυθρά Θάλασσα: Καταστρέψαμε USV και πυραύλους των Χούθι, λένε οι ΗΠΑ
Μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας και πύραυλοι των Χούθι καταστράφηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς να προκληθούν ζημιές σε πλοία στην περιοχή, σύμφωνα με τη CENTCOM.
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες πως χθες Πέμπτη αεροσκάφος του κατέστρεψε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) που είχαν εξαπολύσει οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ενώ δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού κατέστρεψαν δυο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας (ASBMs) που είχαν εκτοξευτεί προς την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας (φωτογραφία, επάνω, από το X).
«Ηγειραν άμεση απειλή για εμπορικά πλοία και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ»
«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία των ΗΠΑ ή του συνασπισμού», διαβεβαίωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), μέσω X.
Κρίθηκε ότι τα όπλα αυτά «ήγειραν άμεση απειλή για εμπορικά πλοία και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή», πρόσθεσε η CENTCOM.
March 21 Daily Red Sea Update
On March 21, between 8:50 a.m. and 11:40 a.m. (Sanaa time), a coalition aircraft successfully engaged and destroyed one unmanned surface vessel (USV) launched by Iranian backed Houthi terrorists from a Houthi controlled area of Yemen.
Additionally,… pic.twitter.com/8FjDkn9emX
— U.S. Central Command (@CENTCOM) March 21, 2024
«Συμφωνία» με Κίνα και Ρωσία
Οι Χούθι της Υεμένης, που έχουν γίνει ο τρόμος και ο φόβος του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα, κατέληξαν σε συμφωνία με τη Ρωσία και την Κίνα για να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση των πλοίων τους, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
Η Κίνα και η Ρωσία κατέληξαν σε συνεννόηση μετά από συνομιλίες μεταξύ των διπλωματών τους στο Ομάν και του Μοχάμεντ Αμπντέλ Σαλάμ, μιας από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες των Χούθι.
Σε αντάλλαγμα, οι δύο χώρες ενδέχεται να παράσχουν πολιτική υποστήριξη στους Χούθι σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Δεν είναι απολύτως σαφές πώς θα εκδηλωθεί αυτή η υποστήριξη, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον αποκλεισμό περισσότερων ψηφισμάτων εναντίον της ομάδας (περισσότερα εδώ).
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις