Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης, «αδιανόητη η δήλωση του πρωθυπουργού ότι κανείς δεν περίμενε από μία εξεταστική στη Βουλή να βγάλει άκρη για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβερνητική πλειοψηφία που ευθύνονται γι’ αυτό, καθώς έκαναν ότι μπορούσαν για να μην πέσει φως στην υπόθεση».

«Οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ακολούθως ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  πρόσθεσε ότι η πολιτική ανυποληψία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πλήττει μόνο την ίδια και το κόμμα της ΝΔ. Αποτελεί πλήγμα και για την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος».

Ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ότι «στη Βουλή θα έρθει κάποια στιγμή φάκελος με προανακριτικό υλικό που θα εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα» και διερωτήθηκε για το «τι θα πράξει τότε η κυβερνητική πλειοψηφία;».

Καταληκτικά ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναζητήσουν το δίκαιο τους για τα αυτονόητα».