Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Προβοκάτσια του Πούτιν βλέπουν ουκρανικές αρχές πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Προβοκάτσια του Πούτιν βλέπουν ουκρανικές αρχές πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγόρησε - όπως και ο σύμβουλος του Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντολιάκ - την Ρωσία και προσωπικά τον Πούτιν για προβοκάτσια.

Η ουκρανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (GUR) κατηγόρησε ευθέως το Κρεμλίνο και τις ειδικές υπηρεσίες του ότι ενορχήστρωσαν τη φονική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ κοντά στη Μόσχα. Θεωρούν πως πρόκειται για προβοκάτσια, προκειμένου να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν μια κλιμάκωση του πολέμου.

Όπως μεταφέρεται η ανακοίνωση της  αναφέρει πως «Ο Πούτιν έχει εκτεταμένη εμπειρία στην οργάνωση τέτοιων τρομοκρατικών επιθέσεων ως μέσο ενίσχυσης της εξουσίας του, αρχής γενομένης από τον βομβαρδισμό σπιτιών στην Kashirskyi Shosse (σ.σ. Βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες το 1999). Όπως και τότε, η σημερινή ενέργεια εκφοβισμού των Ρώσων θα αποτελέσει την αφορμή για το μέγιστο «σφίξιμο των καρυδιών» στην ίδια τη Ρωσία».

Οι Στρατιωτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ουκρανίας υπογραμμίζουν «Προφανώς, το Κρεμλίνο μπορεί να κατηγορήσει την Ουκρανία για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης και να χρησιμοποιήσει τους πυροβολισμούς εναντίον δικών του πολιτών ως πρόσχημα για ακόμη πιο βάναυσες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές και δολοφονίες Ουκρανών πολιτών. Η σημερινή επίθεση στις πολιτικές υποδομές της Ουκρανίας είναι ένας ακόμη κρίκος στην κλιμάκωση που ξεκίνησε ο Πούτιν».

Είναι η «απειλή του Πούτιν για να προκαλέσει κλιμάκωση και να επεκτείνει τον πόλεμο»

«Οι πυροβολισμοί στο «Crocus City Hall» οργανώθηκαν από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες. Διεθνείς πρεσβείες προειδοποίησαν επίσης για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης».

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι μια σχεδιασμένη και εσκεμμένη πρόκληση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών με εντολή του (Βλαντίμιρ) Πούτιν. Στόχος της είναι να δικαιολογήσει ακόμη πιο σκληρά πλήγματα κατά της Ουκρανίας και γενική επιστράτευση στη Ρωσία», δήλωσε η GUR, εκτιμώντας ότι η επίθεση «πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή του Πούτιν για να προκαλέσει κλιμάκωση και να επεκτείνει τον πόλεμο».

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024