Λέσβος: Διπλό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στον ουρανό του νησιού
Τα δύο ουράνια τόξα εμφανίστηκαν στην ανατολική πλευρά του νησιού μετά τη βροχή
- Η δυσαρέσκεια εργαζομένων χτυπάει κόκκινο, πιθανότητα μαζικών παραιτήσεων
- Έρωτες, χρήματα και τραγωδίες: Η πολυτάραχη ζωή της Gloria Vanderbilt
- Τι φταίει και δεν φτάνει ο προϋπολογισμός για φάρμακα στα νοσοκομεία
- Οι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές στη φέτα - «Είναι πλέον αδικαιολόγητες» λένε οι παραγωγοί
Ένα μοναδικό φαινόμενο έγινε ορατό στον ουρανό της Λέσβου, το μεσημέρι της Δευτέρας ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καθώς μετά τη βροχή εμφανίστηκε ένα διπλό ουράνιο τόξο.
Το θέαμα σπάνιο και το φαινόμενο μοναδικό. Το διπλό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στον ουρανό του νησιού, και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά.
Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να «γεννηθεί» ένα διπλό ουράνιο τόξο στον ουράνιο θόλο και το οποίο έσπευσαν να φωτογραφίσουν μικροί και μεγάλοι λίγο πριν χαθεί.
Το εσωτερικό ουράνιο τόξο ήταν φωτεινότερο, ενώ το εξωτερικό που έμοιαζε σαν να ήταν μια αντανάκλαση, όπως αυτή που βλέπουμε σε καθρέπτη, ήταν ασθενέστερο.
Δείτε τις φωτογραφίες της ΕΡΤ:
Σύμφωνα με την ecoweather:
- Ένα διπλό ή και τριπλό ουράνιο τόξο σχηματίζεται, όταν το φως αντανακλάται μέσα σε μια σταγόνα δύο ή τρείς φορές αντίστοιχα και χωρίζεται στα συστατικά του χρώματα.
- Ωστόσο η σειρά των χρωμάτων στο δευτερεύων ουράνιο τόξο είναι αντεστραμμένη. Έτσι ο παρατηρητής βλέπει πρώτα το βιολετί χρώμα και τελευταίο το κόκκινο, ενώ το δεύτερο ουράνιο τόξο εμφανίζεται περίπου 10 μοίρες πάνω από το πρώτο.
- Τα χρώματα στο δεύτερο ουράνιο τόξο είναι πιο εξασθενημένα, επειδή περισσότερο φως διαφεύγει μετά από δύο αντανακλάσεις από ότι διαφεύγει από μια. Επίσης το δευτερεύων ουράνιο τόξο διασκορπίζεται σε μεγαλύτερη έκταση στον ουρανό. Είναι σχεδόν δυο φορές φαρδύτερο από το πρωτεύων ουράνιο τόξο.
- Ανάμεσα στα δύο ουράνια τόξα υπάρχει μια σκοτεινή ζώνη, γνωστή ως “ζώνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου” (Alexander’s band). Η ζώνη αυτή δημιουργείται γιατί το φως ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ουράνιο τόξο, δεν διασκορπίζεται καθόλου από τις σταγόνες της βροχής και έτσι ο παρατηρητής βλέπει ένα κομμάτι σκοτεινού ουρανού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις