Κοζάνη: Τηλεφωνική απάτη με «λεία» 225.000 ευρώ – Πώς εξαπάτησαν ηλικιωμένη
Ο επιτήδειος φέρεται να της ζήτησε αρχικά ένα χρηματικό ποσό μεταξύ 60.000 - 70.000 ευρώ και στη συνέχεια να ανέβασε τις απαιτήσεις του
Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μία ηλικιωμένη στην Κοζάνη το βράδυ της Δευτέρας (25/3), με αποτέλεσμα να δει από το λογαριασμό του να εξαφανίζονται 225.000 ευρώ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος άντρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, της τηλεφώνησε στο τηλέφωνο της οικίας της και της είπε ότι συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο, προκαλώντας το θάνατο παιδιού με το αυτοκίνητό του.
Ο απατεώνας έδωσε και συγκεκριμένες οδηγίες στην ηλικιωμένη για να βάλει τα χρήματα σε σακούλα
Κατά το τηλέφωνημα, μάλιστα, η γυναίκα άκουσε κάποιον άλλον άνδρα να κλαίει και πίστεψε ότι πράγματι ήταν ο συγγενής της.
Αρχικά ζήτησε 60.000 – 70.000 ευρώ
Ο απατεώνας, δήθεν αστυνομικός, αρχικά, φέρεται να της ζήτησε ένα μικρότερο χρηματικό ποσό μεταξύ 60.000 – 70.000 ευρώ τα οποία, όπως της είπε, θα πήγαιναν στην οικογένεια του υποτιθέμενου νεκρού, από το τροχαίο.
Στη συνέχεια, φέρεται να της ζήτησε να δώσει όλα τα χρήματα που είχε στο σπίτι, όπως κι εν τέλει έγινε. Επρόκειτο για ένα ποσό της τάξεως των 225.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.
Ο απατεώνας, μάλιστα, έδωσε και συγκεκριμένες οδηγίες στην ηλικιωμένη για να βάλει τα χρήματα σε σακούλα και να τα πετάξει από το παράθυρο σε καθορισμένη, ώρα που της υπέδειξε.
Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το kozan.gr, η ηλικιωμένη που συνομίλησε με το συγγενικό της πρόσωπο, που υποτίθεται ότι είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα, διαπίστωσε πως τίποτα απ’ όλα αυτά που της είχε πει στο τηλέφωνο ο «αστυνομικός» δεν είχε συμβεί.
Τότε, συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.
Σημειώνεται, πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες της περιοχής για απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με αντίστοιχους τρόπους.
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Έριξε… βόμβα ο Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα ολοκληρώσω τη σεζόν στους Μπακς»
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442