Επιμένει να στρεψοδικεί ο Μαρινάκης για το έγκλημα των Τεμπών
Ο υφυπουργός Παύλος Μαρινάκης μίλησε στο MEGA για την κυβερνητική διαχείριση στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, στρεψοδικώντας επί των σημαντικών ζητημάτων που τέθηκαν στο ρεπορτάζ του «Βήματος»
- Το «νέο» πρόσωπο της Λίντσεϊ Λόχαν και η φράση «δεν έχω πειράξει τίποτα πάνω μου»
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Η αντιπολίτευση χτίζει πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, σημείωσε στρεψοδικώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA για την κυβερνητική διαχείριση στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και τις σχετικές αντιπολιτευτικές βολές μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» περί αλλοίωσης συνομιλιών του σταθμάρχη που ξεριζώθηκαν από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ.
Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε σχετικά με το δημοσίευμα -μη δίνοντας απαντήσεις επί της ουσίας-, ότι «άμα δει κανείς την ανάλυση που κάνει ο συντάκτης στο δελτίο ειδήσεων την προηγουμένη της δημοσίευσης της εφημερίδας θα καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρη η μομφή», τονίζοντας ότι «η μονταζιέρα δεν απευθύνεται σε κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο» αλλά στην κυβέρνηση.
«Το σύνολο των συνομιλιών ακέραιων όμως έχει πάει από την αστυνομία στη δικαιοσύνη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «όλο το ρεπορτάζ είχε σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα –εκτός αυτών που έχουμε ήδη να αντιμετωπίσουμε– περί συγκάλυψης για τα Τέμπη από την κυβέρνηση», λέγοντας ακόμη πως «το ρεπορτάζ είναι παραπλανητικό τίτλο και έχτιζε ένα αφήγημα που ήταν πλήρως παραπλανητικό. Δηλαδή: όπως εξήγησα και χθες, ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας προσπάθησε το «Βήμα» να το αναβαθμίσει σε ένα ζήτημα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Είναι φως φανάρι. «Μονταζιέρα» είναι η αλλοίωση ενός περιεχομένου με σκοπό παραπλάνησης της κοινής γνώμης ή απόδοσης ευθυνών σε έναν άνθρωπο. Δεν ήταν η μόνη συνομιλία, όλες οι άλλες συνομιλίες συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Το βράδυ δημοσιεύτηκαν εκείνες οι συνομιλίες που πράγματι δεν είχε κάποιες σειρές. Είχε ομολογήσει όμως ο σταθμάρχης το μεσημέρι; Άρα ετίθετο θέμα η «κακιά» κυβέρνηση ή κάποιος άλλος –που δεν μπορώ να βρω ποιος– να παραπλανήσει τους πολίτες ότι είναι ανθρώπινο λάθος ενώ είναι ένα ζήτημα λελυμένο;».
Συνέχισε υπογραμμίζοντας για το ίδιο θέμα αλλά μη απαντώντας για την ουσία του ρεπορτάζ πως «την επόμενη μέρα η δικαιοσύνη παίρνει όλες τις συνομιλίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που δημοσιεύσατε στο MEGA πληρέστατης όμως. Άρα ούτε ζήτημα δικαστικής αλλοίωσης τίθεται. Στις 3 και 4 του μηνός, όλα τα σάιτ συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ αναρτούν το σύνολο των συνομιλιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής χωρίς καμία διαφορά από αυτά που μου διαβάσατε. Όταν σε διάστημα τριών ημερών ο Τύπος παρουσιάζει στην κοινής γνώμη πλήρεις τις συνομιλίες και το σύνολο αυτών πηγαίνει στη δικαιοσύνη δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος έναν χρόνο μετά για μονταζιέρα».
«Η εξεταστική είναι μια επιτροπή που ερευνά διαχρονικές ευθύνες για το τι μας οδήγησε στον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων»
Πρόσθεσε ότι «η αστυνομία το βράδυ της δημοσίευσης του «Βήματος» έβγαλε ανακοίνωση για το πώς οδηγήθηκαν σημείο σημείο πώς πήγε το σύνολο των συνομιλιών ακέραιες στη δικαιοσύνη. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε 57 θύματα άρα και 57 συνηγόρους οικογένειες θυμάτων, ανθρώπους που εμπλέκονται με την υπόθεση και ούτε ένας δεν έχει κάνει αυτή τη μομφή που έκανε το «βήμα». Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση επί φανταστικών υποθέσεων, και να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Στη χώρα μας έχουμε διάκριση των εξουσιών. Το «Βήμα» ή η αντιπολίτευση δεν ήρθαν την Κυριακή να πουν γιατί έγινε διαρροή στοιχείων, Ήρθε το «Βήμα» και στη συνέχεια η αντιπολίτευση και είπαν «γιατί έγινε μονταζιέρα». Η ουσία εδώ είναι το ανθρώπινο λάθος. Αμφισβητεί κανείς την πτυχή του ανθρώπινου παράγοντα πέραν των άλλων πτυχών;».
Όσον αφορά τη δικαιοσύνη και τις συνομιλίες εκείνης της μέρας, «δεν έχει ανοίξει κανένας θέμα ότι η δικαιοσύνη έχει παραποιημένες ή μισές ή με ελλείψεις τις συνομιλίες όλων των μοιραίων τρένων και η σειρά των γεγονότων. Το σύνολο των συνομιλιών ακέραιων όμως έχει πάει από την αστυνομία στη δικαιοσύνη. Είναι μέρος όλα αυτά της δικαστικής διερεύνησης. Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Σε αυτή την περίπτωση κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις. Εξοργιζόμαστε να έρχονται κάποιοι από άλλο πολιτικό χώρο, στον πόνο ανθρώπων να λέμε ότι συγκαλύπτουμε δολοφόνους ή τον οποιονδήποτε. Όταν κάποιος πάει να υποψιαστεί κάτι οποίος φαίνεται ότι είναι ψευδές και παραπλανητικό έχουμε καθήκον να απαντάμε».
Ερωτηθείς στο εάν οφείλει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «δεν έδωσε ο κ. Τριαντόπουλος την εντολή για μπάζωμα, δεν υπήρχε πολιτική εντολή για το μπάζωμα. Η ανάκριση δεν έχει κλείσει έχει πολλά στοιχεία υπό διερεύνηση. Η εξεταστική είναι μια επιτροπή που ερευνά διαχρονικές ευθύνες για το τι μας οδήγησε στον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων. Η κορυφαία διαδικασία για να μάθουμε την αλήθεια είναι αυτή της δικαιοσύνης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τόσο ελαφρά τη καρδία μιλούν περί συγκάλυψης όταν αυτό δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες κατηγορίες, θα σας πως τρεις λόγους που όλο αυτό είναι υποκριτικό: «βάζουν θέμα ευθυνών σύμβασης και μετά ανθρωποκτονίας. Κανείς δεν μιλάει για τις ευθύνες πριν το 2019, έναν διαλυμένο σιδηρόδρομο χωρίς τηλεδιοίκηση. Βάζουν θέμα για άρση ασυλίας – που δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση και το μπερδεύουν επίτηδες – και νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος που η ΝΔ την παραγραφή πολίτη την εξίσωσε με υπουργού, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ ή αντιπολίτευση να πει να καταργηθεί; Όπως κάνει τώρα ο οποίος ευρωβουλευτής πάει με μία πονεμένη μάνα στη Ευρώπη; Δεν είπαν αυτό το πράγμα. Τρίτον, λένε για συγκάλυψη. Έχουν διατυπώσει συγκεκριμένη κατηγόρια με στοιχεία και να έρθει δήθεν «κακιά» κυβέρνηση και να την καλύψει; Όχι. Άρα, πάνω σε μια τόσο σοβαρή κι δύσκολη υπόθεση αντί να πουν όλα στη δικαιοσύνη, χτίζουν πολιτικό αφήγημα συγκάλυψης στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, η συγκάλυψη είναι μια βαριά κατηγορία που δεν έχει βάση».
Τέλος, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τον Νικόλα Φαραντούρη για τις δηλώσεις του, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ που έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για κάθε πιθανή και απίθανη αίτια, αποφάσισε να κάνει -ω του θαύματος- πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα εφημερίδας που στοιχείο στοιχείο του το έχουμε αποδομήσει. Ο κ. Φαραντούρης, ήρθε από το πουθενά και είπε ότι ελπίζει μία ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας του –που είναι απόφαση των πολιτών– και εκτός αυτού κάνει συνειρμούς της δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με τη χούντα. Αυτά δεν έχουν προηγούμενο».
Δείτε τη συνέντευξη στο MEGA:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις