Ταϊλάνδη: Υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών η Βουλή – Εκκρεμεί η ψήφιση του νόμου από τη Γερουσία
Μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που αναγνωρίζει την ένωση ανθρώπων του ίδιου φύλου
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Οι Ταϊλανδοί βουλευτές τάχθηκαν σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του γάμου ζευγαριών του ιδίου φύλου, μια πρωτιά στη Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με εικόνες που αναμετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του κοινοβουλίου της χώρας.
Η νέα νομοθεσία θα αποδίδει στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα όσον αφορά την τεκνοθεσία και την κληρονομιά
Το κείμενο αποτελεί μια σημαντική πρόοδο, αλλά θα πρέπει να περάσει ακόμη από τη Γερουσία προτού καταστεί οριστικά νόμος του κράτους από τον βασιλιά. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αν όχι μήνες.
Η χώρα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που αναγνωρίζει την ένωση ανθρώπων του ιδίου φύλου, και η τρίτη στην Ασία μετά την Ταϊβάν και το Νεπάλ.
Marriage Equality!
Thai parliament passes bill making the country the first South East Asian nation to legalize same sex marriage! pic.twitter.com/BI6P351TEc
— Thai Enquirer (@ThaiEnquirer) March 27, 2024
Έντονη η παρουσία της κοινότητας
Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ είναι πολύ ορατή στη χώρα που φημίζεται για τις αξίες ανεκτικότητάς της, όμως νόμοι που θεωρούνται συντηρητικοί εξακολουθούν να τροφοδοτούν τις διακρίσεις απέναντι σε ομόφυλα ζευγάρια ή διεμφυλικά άτομα.
Η πρόταση νόμου που ενέκριναν οι βουλευτές έχει στόχο να τροποποιήσει τις αναφορές σε «άνδρες», «γυναίκες», «ο σύζυγος», «η σύζυγος» στον νόμο για τον γάμο ώστε να τις αντικαταστήσει με όρους που δεν θα αναφέρονται στο φύλο.
Η νέα νομοθεσία θα αποδίδει στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα όσον αφορά την τεκνοθεσία και την κληρονομιά.
«Είναι ένα τεράστιο βήμα για τη χώρα μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μουκντάπα Γιανγκιουενπραντόρν, εκπρόσωπος της οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Fortify Rights.
«Ελπίζω πως το τελευταίο βήμα θα εξελιχθεί με ομαλό τρόπο, και πως η Ταϊλάνδη θα βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις