Δεν υπήρξε συνεννόηση της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας, λέει ο Παππάς
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από τη ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Παππάς
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Αρνείται ότι υπήρξε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας με νέες δηλώσεις που πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, απαντώντας στις σχετικές αντιδράσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη αλλά και των ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Νέας Αριστεράς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς ανέφερε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» ότι «ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».
Όπως ανέφερε σήμερα ο Νίκος Παππάς είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση -πλέον- με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την πρόταση δυσπιστίας. «Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από τη ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει τέσσερις κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».
«Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16»
Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι «δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. «Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;», υπογράμμισε.
Υπήρξε προσυνεννόηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση δυσπιστίας, είπε χθες ο Π. Μαρινάκης
Θέμα προσυνεννόησης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, έθεσε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Όπως ανέφερε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, «μαρτύρησε ή του ξέφυγε, ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα όχι απλώς η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έγινε με φοβερά αντανακλαστικά, αλλά προετοιμαζόταν από ότι φαίνεται από το ΠΑΣΟΚ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σήμερα Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αυτό έχει γίνει πολλές μέρες πριν, και για αντιπερισπασμό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις, και να πετάξει λάσπη σε μία κυβέρνηση η οποία και την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη, παντού, […] είπαμε την αλήθεια όπως ακριβώς είναι».
ΠΑΣΟΚ: Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απαντώντας στις κατηγορίες περί προσυνεννόησης, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του».
«Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά».
«Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Νέα Αριστερά: Έχουμε προτείνει την υποβολή πρότασης δυσπιστίας από τις 6 Μαρτίου
Πηγές της Νέας Αριστεράς τόνιζαν χθες πως δεν έχουν γνώση σε τι είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς. Ξέρουμε όμως, τονίζουν, ότι «χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελακη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας».
Ξέρουμε επίσης, υπογραμμίζουν, πως «η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου» και πως -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά-, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε λέγοντας ότι «μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση».
Τέλος, προσθέτουν, πως «το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις