Θεσσαλονίκη: Στο Ωνάσειο μεταφέρεται το 3,5 ετών κοριτσάκι που υπέστη ανακοπή
Σε βαριά κατάσταση βρίσκεται το παιδί - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη
«Γέφυρα» ζωής δημιουργήθηκε για τη μεταφορά του κοριτσιού ηλικίας 3,5 ετών, που υπέστη ανακοπή καρδιάς, από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Το κοριτσάκι βρισκόταν σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Γι’ αυτό το λόγο, οι θεράποντες ιατροί από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή με τους συναδέλφους τους στο Ωνάσειο για τη μεταφορά του κοριτσιού στην Αθήνα.
Ωστόσο, έπρεπε να περιμένουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει.
Το απόγευμα του Σαββάτου, τελικά, ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία», συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ» και από εκεί, το κοριτσάκι θα ταξιδέψει για την Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σύμφωνα με τον ANT1.
Στο σοβαρό περιστατικό συνέδραμε εξ αρχής ολόκληρη η αλισύδα επιβίωσης, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, κινητοποιήθηκαν δύο ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα για να μεταφέρουν άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο.
Σε ανάρτησή τους, γιατροί του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σημειώνουν χαρακτηριστικά πως, για τη διάσωση του παιδιού, σχηματίσθηκε «μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης, που ξεκίνησε από τους τηλεφωνητές, τον ιατρό Συντονιστικού Κέντρου, τους ασυρματιστές-διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο, δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό».
Η ανάρτηση των γιατρών
Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επιχείρησε σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής 3,5 ετών παιδιατρικού ασθενούς.
Στο σημείο ενήργησαν δύο συμβατικά ασθενοφόρα και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα.
Εφαρμόστηκε εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής, διασωληνώθηκε και με αυτόματη κυκλοφορία παραδόθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΤΕΠ του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».
Μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης που ξεκίνησε από τους Τηλεφωνητές, τον Ιατρό Συντονιστικού Κέντρου,τους Ασυρματιστές-Διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις