Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Και η αδερφή μου είχε ζητήσει περιπολικό και δεν υπήρχε»
«Tα ζούμε και τα ξαναζούμε», τονίζει η αδερφή της Γεωργίας και καταγγέλλει ότι δεν αρκεί η χρήση του κόκκινου κουμπιού για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου.
Αυτή τη φορά έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με θύμα μία 28χρονη και δράστη τον πρώην σύντροφό της.
Η κοπέλα είχε πάει για να τον καταγγείλει και να ζητήσει να τη συνοδεύσει ένα περιπολικό στο σπίτι της επειδή φοβόταν.
Ωστόσο, της δόθηκε η συμβουλή να καλέσει το «100» και από τη στιγμή που δεν έγινε μήνυση, η κοπέλα αφέθηκε να φύγει.
Μόλις βγήκε από το Τμήμα και ενώ μιλούσε με την Άμεση Δράση, ο 39χρονος της επιτέθηκε και την κατακρεούργησε.
«Ζήτησε περιπολικό και δεν υπήρχε»
Η αδερφή της 43χρονης Γεωργίας από τη Σαλαμίνα, που επίσης είχε δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχαν τα δύο θύματα από την Αστυνομία όταν πήγαν να καταγγείλουν τα γεγονότα.
«Δεν ήταν το συμβάν τόσο θρασύτατο όπως ήταν αυτό (στους Αγ. Αναργύρους). Την κοπέλα τη σκότωσαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, που είναι ακόμα χειρότερο», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η αδερφή του θύματος.
Κατά την καθοδήγηση της αστυνομίας την άλλη μέρα πήγαν και κατέθεσαν την μήνυση
Όπως τόνισε, η Γεωργία είχε πάει το βράδυ που έγινε η κακοποίηση στη Σαλαμίνα και είχε ζητήσει βοήθεια από την Αστυνομία, αλλά δεν υπήρχε περιπολικό και την είχε μεταφέρει η μητέρα τους.
«Είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που τη χτύπησε για να την πάρει. Δεν υπήρχε περιπολικό όντως και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε. Ήταν τραυματισμένη είχε ζητηθεί από τον αστυνομικό υπηρεσίας να ανέβει επάνω, να δώσει κατάθεση, και η μητέρα μου είπε “κατεβείτε κάτω να δείτε την κατάσταση”. Αυτός απάντησε “να έρθει πάνω η ίδια”. Η μητέρα μου του είπε “έλα να δεις κάτω πόσο τραγική είναι η κατάσταση, δεν μπορεί να ανέβει”. Και τότε ο αστυνομικός της απάντησε να πάει πρώτα να την περιθάλψουν και μετά να την μεταφέρει στο Τμήμα», ανέφερε.
Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε η αδελφή του θύματος, «την πήρε η μητέρα μου απελπισμένη όπως ήταν, γιατί πονούσε πάρα πολύ και την πήγε στο Κέντρο Υγείας, όπου την περιέθαλψαν. Μετά επειδή το παιδί έκλαιγε γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ, πήγαν από το σπίτι, αφού είχε περάσει. Κατά την καθοδήγηση της αστυνομίας την άλλη μέρα πήγαν και κατέθεσαν την μήνυση».
«Τα ζούμε και τα ξαναζούμε»
Όσον αφορά τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, η αδερφή της Γεωργίας κατήγγειλε ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής (το κόκκινο κουμπί) για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
«Tα ζούμε και τα ξαναζούμε. Δεν ξέρουμε πόσες φορές θα τα ξαναζήσουμε και αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Της έδωσαν και το περιβόητο panic button που το ακούω συνέχεια, που θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο σε μία χώρα που είναι ενεργή σε όλα, όχι στα μισά. Δηλαδή ένα κουμπί δεν νομίζω ότι σώζει μια κατάσταση. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, ας ξεκινήσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και να πάρουμε και το panic button, αν προλάβουμε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε, γιατί καμία Γεωργία μέχρι τώρα δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρόλαβε η κοπέλα δυστυχώς», κατέληξε.
- Έλα Έμχοφ και Ιβάνκα Τραμπ: Οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου προεκλογικού νομίσματος
- Ρενέ Γκοσινύ: Πέθανε προσπαθώντας να ζήσει…
- Χαλκίδα: Τους έπιασαν στα πράσα να κλέβουν ελιές μέσα στο χωράφι – Τέσσερις συλλήψεις
- ΕΝΥΠΕΚΚ: Οι συντάξεις στην Ελλάδα σε αριθμούς – Γενικευμένη «συνταξιοδοτική φτώχεια»
- Τέλη κυκλοφορίας: Αναρτήθηκαν στο MyCar – Πώς θα τα εξοφλήσετε
- Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας συνολικού ύψους 220.000.000€-Αρκεί αυτό το ποσό;