Σερβία: Δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι στις 2 Ιουνίου
Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να διεξαχθούν ταυτόχρονα σε όλους τους δήμους της Σερβίας οι αυτοδιοικητικές εκλογές
Η πρόεδρος της σερβικής βουλής, Άνα Μπρνάμπιτς, προκήρυξε την διεξαγωγή νέων εκλογών στο δήμο του Βελιγραδίου για τις 2 Ιουνίου.
Η επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην πρωτεύουσα αποτελούσε αίτημα της αντιπολίτευσης η οποία υποστηρίζει ότι στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου έγινε νοθεία που αλλοίωσε το αποτέλεσμα.
Στις εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου στο Βελιγράδι το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη ωστόσο δεν κατάφερε να βρει πολιτικούς συμμάχους στο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσει να εκλέξει δήμαρχο.
«Όχι» σε ταυτόχρονες εκλογές σε όλους τους δήμους
Στην διάσκεψη κυβερνητικών κομμάτων και αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε στο σερβικό κοινοβούλιο, χθες και σήμερα, για την βελτίωση των εκλογικών συνθηκών δεν επετεύχθη συμφωνία.
Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να διεξαχθούν ταυτόχρονα σε όλους τους δήμους της Σερβίας οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR) κατέθεσε πρόταση 25 σημείων για την βελτίωση των εκλογικών συνθηκών
Η αντιπολίτευση κατέθεσε το αίτημα αυτό για να αποτραπεί το φαινόμενο της «μετανάστευσης ψηφοφόρων» από δήμους όπου δεν διεξάγονται εκλογές σε άλλους δήμους όπου διεξάγονται. Σημειώνεται ότι το φαινόμενο αυτό καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές και από τους ξένους παρατηρητές.
Το γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR) κατέθεσε πρόταση 25 σημείων για την βελτίωση των εκλογικών συνθηκών. Η σερβική κυβέρνηση υλοποίησε για την ώρα μόνο τέσσερις προτάσεις του ODIHR.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442