Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων για τη γυναικοκτονία: «Να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς περισσότερο από τον δράστη»
«Τις παθογένειες τις ξέρουμε, τις έχουμε καταγγείλει, αλλά να μη το κάνουμε μόνο όποτε μας βολεύει και εκ του αποτελέσματος» λέει ο Δημοσθένης Πάκος
Για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τους αστυνομικούς η υπόθεση της 28χρονης Κυριακής η οποία ζήτησε βοήθεια και κατέληξε να δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος.
«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας»
«Θεωρητικά θα κρατούσα την κοπέλα εκεί και θα καλούσα εγώ το 100 κάνοντας και άλλες παράλληλες ενέργειες», είπε ο ίδιος.
«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη. Αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος άνθρωπος, σκοτώθηκε από έναν αλήτη μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος. Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο δράστης ήταν έξω. Δεν έχω ακούσει πουθενά γι’ αυτόν, ούτε το όνομά του δεν υπάρχει στη δημοσιότητα. Το θέμα είναι λοιπόν, να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς περισσότερο από τον δράστη», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Τις παθογένειες τις ξέρουμε, τις έχουμε καταγγείλει κι εμείς οι συνδικαλιστές. Οφείλουμε να τις καταγγέλλουμε συνέχεια, όχι όποτε μας βολεύει και εκ του αποτελέσματος» συνέχισε.
Για τον φρουρό
«Τον διοικητή του ΑΤ τον ρωτήσαμε πόσους ανθρώπους είχε για να κάνουν αυτή τη δουλειά;» είπε ο κ. Πάκος για τον φρουρό που βρισκόταν εκεί μέχρι να τελεσιδικήσει η απόταξή του.
«Ένα αστυνομικό τμήμα έχει την ημέρα 100 ανθρώπους οι οποίοι το επισκέπτονται, από τους οποίους οι 75 απλά απασχολούν τους αστυνομικούς, ενώ το 100 δέχεται 12.000 κλήσεις το 24ωρο. Ένας τηλεφωνητής σηκώνει 300 τηλέφωνα από τα οποία το 70% είναι είτε φάρσες είτε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, οπότε προσπαθεί να πάει παρακάτω», είπε σχετικά με την απεγνωσμένη τηλεφωνική έκκληση του θύματος στην Άμεση Δράση.
«Ξεκίνησαν κάποιοι δήθεν συνδικαλιστές να κανιβαλίσουνν πάνω στο θέμα, να βγαίνουν επισπεύδοντες εναντίον των συναδέλφων τους. Όποιος νομίζει ότι μπορούσε να τα κάνει καλύτερα από αυτούς, να βάλει στολή του και να μην τη βάζει μόνο για να βγάζει φωτογραφίες στις πορείες και να πάει να δουλέψει στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων ο ίδιος ή η ίδια».
Κυριάρχησε τόσο πολύ το ρουσφέτι στην Ελληνική Αστυνομία που πλέον οι υπηρεσίες στα αστυνομικά τμήματα είναι άδειες, πρόσθεσε.
Με την παραπάνω φράση ο κ. Πάκος αναφέρθηκε στον φρουρό, που στάθηκε μάρτυρας της δολοφονίας, λέγοντας ότι εν αναμονή να τελεσιδικήσει η απόταξή του τον έστειλε η υπηρεσία σε ένα αστυνομικό τμήμα.
«Ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος κάτι πρέπει να τον κάνει. Διαβάζω για καρατομήσεις. Είναι πάρα πολύ ωραία λέξη. Ο διοικητής κρίθηκε ότι είχε 26 ανθρώπους και δεν ήταν καν στο σημείο την ώρα του περιστατικού και λέμε ότι καρατομήθηκε. Και το καλοκαίρι καρατόμησαμε τους τροχονόμους για 200 Κροάτες που έκαναν βόλτα όλη την Ελλάδα και σκότωσαν έναν άνθρωπο. Οι τροχονόμοι έφταιγαν. Έχουμε χάσει λίγο το μέτρο. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην κοινωνία. Έχουμε μια ακραία βία, η οποία δεν είναι αστυνομικό ούτε πολιτικό ζήτημα. Είναι κυρίως κοινωνικό, γιατί στην Ελλάδα έχουμε αναγάγει όλα τα ζητήματα είτε σε αστυνομικά είτε σε πολιτικά. Πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι κάναμε λάθος», είπε, τέλος, ο Δημοσθένης Πάκος.
- Μαγδεμβούργο: Συγκλονίζει η μητέρα του 9χρονου που έχασε τη ζωή του στο μακελειό – Η σπαρακτική ανάρτησή της
- Τι σημαίνει για την Ελλάδα προϋπολογισμός εποχής Ψυχρού Πολέμου για αμυντικές δαπάνες
- Βρετανία: Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Η ακατανόητη αποβολή του Μουτίνιο που άλλαξε τα δεδομένα στο ΟΑΚΑ (vid)
- Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει και θεσμικά η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα κόντρα στον Ατρόμητο (pic)