Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στο Ζάππειο το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Στο Ζάππειο το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινούν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ, 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Να εκπέμψει ένα μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου θα επιχειρήσει η Νέα Δημοκρατία μέσω του 15ου συνεδρίου του κόμματος, που ξεκινά απόψε στο Ζάππειο.

Μάλιστα, η επιλογή του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου, που συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να υπενθυμίσει την ιστορική υπογραφή τη συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο.

Δείτε live:

«Η ιστορία γράφεται με γεγονότα και όχι υποθέσεις»

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «η ιστορία γράφεται με γεγονότα και όχι υποθέσεις. Ωστόσο σήμερα σε ένα ταραγμένο κόσμο που αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς έχουμε την πολυτέλεια να αναρωτηθούμε πως θα ήταν η χώρα μας αν η ΝΔ δεν οδηγούσε την Ελλάδα στο στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι τον λαϊκισμό αντιμάχεται η Νέα Δημοκρατία εδώ και μισό αιώνα. «Σε αυτό το λαϊκισμό απαντάμε εδώ και 50 χρόνια με αποφασιστικότητα, μεταρρυθμίσεις και σταθερή προσήλωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας μας» είπε, σημειώνοντας: «Η ΝΔ σήμερα είναι ο χώρος που παράγει σύγχρονη πολιτική σκέψη είναι ο χώρος που σχεδιάζει και υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, είναι ο βασικός και μοναδικός πυλώνας  πολιτικής σταθερότητας».

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αποκλίνουν ούτε χιλιοστό από την διαδρομή που χάραξαν μαζί με τον Ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω θα πάει μπροστά» τόνισε αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Μήνυμα Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να μην επιδείξουν αδράνεια ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, τονίζοντας ότι η αποχή στις κάλπες που έρχονται θα είναι πλήγμα για τη χώρα και την πορεία της στην ΕΕ.

«Να ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 15ο συνέδριο του κόμματος, που ξεκίνησε απόψε στο Ζάππειο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου.

Με «δύναμη και πίστη για την πορεία της ΝΔ στα επόμενα 50 χρόνια, πάντα στη υπηρεσία της πατρίδας, με την πυξίδα μας να δείχνει σταθερά προς την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική ευημερία και με τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού να καίει στις καρδιές μας και να φωτίζει το αύριο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, το 15ο συνέδριο είναι «διπλά εορταστικό, καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας μας και το Ιωβηλαίο του κόμματος που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός, κάνοντας συχνές αναφορές στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, και μιλώντας για κάθε έναν ξεχωριστά από τους προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς, σημείωσε πως είχαν μεγάλη επιρροή στον ίδιο οι σκέψεις που άκουσε από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη.

Μεταξύ άλλων, ομιλίες θα απευθύνουν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Μπακόλας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ωστόσο στο συνέδριο θα βρεθούν χωρίς να πραγματοποιήσουν ομιλία οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Θερμή προεδρική υποδοχή

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την εμφάνισή του στο Ζάππειο λίγο μετά τις 19:30 και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους και τα στελέχη του κόμματος.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024