Σοφιανός: Το μισό υπουργικό συμβούλιο που κυβερνούσε επί ΠΑΣΟΚ κυβερνά και επί ΝΔ
«Όταν έχεις κοινές στρατηγικές επιλογές, τα βρίσκεις και στις μεταγραφές», υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός
«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος η οποία μπορεί να εκφράσει την αντίθεση, την αρνητική στάση του λαού μας απέναντι στην ΕΕ, απέναντι σε πολιτικές που ερμηνεύονται σε οδηγίες, σε κατευθύνσεις που υιοθετούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τόνισε μιλώντας σήμερα στην EΡΤ το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.
Στη συνέχεια ο Νίκος Σοφιανός πρόσθεσε πως «μπορεί να εκφράσει όλη αυτή την αγανάκτηση που ζει και νιώθει ένας κόσμος, όλο αυτό τον σκεπτικισμό απέναντι σε αυτό το οποίο μας ετοιμάζουν. Για εμάς χωρίς εμάς».
«Το μισό υπουργικό συμβούλιο κυβερνούσε και επί ΠΑΣΟΚ κυβερνά και επί Νέας Δημοκρατίας»
Στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, καθώς -όπως είπε- «όλα έχουν μία πολιτική η οποία έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη στρατηγική επιλογή να είμαστε εκεί. Και αυτή έχει να κάνει με κάθε πτυχή της καθημερινότητας και φυσικά και με τους πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο».
Ακολούθως είπε πως «η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη με δεδομένη την ευθύνη που έχει και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική της ΕΕ. Είναι η πολιτική η οποία τη μία υψώνει σύνορα και από την άλλη όταν έχει ανάγκη για φθηνό εργατικό δυναμικό ανοίγει τις πόρτες».
Επισήμανε ότι «ένα εκατομμύριο μετανάστες που πέρασαν από την Ελλάδα το 2015 και το 2016 πήγαν στη Γερμανία και δούλεψαν εκεί γιατί είχε ανάγκη η γερμανική οικονομία φθηνό εργατικό δυναμικό» και προσέθεσε πως «το να μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχουν θέσεις εργασίας γενικώς όταν ο μισθός του Έλληνα και του μετανάστη εργαζόμενου τελειώνει στις 15 του μήνα, όταν η ακρίβεια τσακίζει, όταν οι αγρότες διαδηλώνουν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική γιατί θέλουν να μείνουν στη γη τους, όταν εργοστάσια κλείνουν ή όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας τους προηγούμενους πάει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, ένα έγκλημα σε βάρος και της εθνικής συνολικότερα οικονομίας, όλα αυτά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα, ότι αυτή η πολιτική κόβει και ράβει με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίο».
«Εκτός κάδρου δεν πρέπει να μείνει και το ΠΑΣΟΚ»
Έκανε αναφορά στην απεργία στις 17 Απριλίου «για να απαιτηθούν αυξήσεις μισθών, μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, μέτρα προστασίας της δουλειάς», καθώς και στους τρεις νεκρούς εργάτες στον κατασκευαστικό κλάδο την τελευταία εβδομάδα, «από έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, από έλλειψη ελέγχων, από μία αποδυναμωμένη ελεγκτική διαδικασία και των υπουργείων Εργασίας και κυβερνητικών ευθυνών».
Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «εκτός κάδρου δεν πρέπει να μείνει και το ΠΑΣΟΚ γιατί και με τον Σαμαρά-Βενιζέλο και πιο πριν έχει πάρει και αυτό το δικό του μερίδιο ευθύνης στα μνημόνια, στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, στα «ναι μεν» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και λοιπά».
Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό που ζούμε σήμερα έχει αιτίες και δεν μπορείς να μην τις δεις σε άμεση σχέση με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτή τη στρατηγική επιλογή που έχουν τα άλλα πολιτικά κόμματα να θεωρούν την ΕΕ κάτι σαν την ιερή αγελάδα την οποία δεν πρέπει να αγγίζουμε» σημείωσε.
«Απέναντι στον Μητσοτάκη κατά κύματα και σε συνέχεια βρίσκονται σημαντικά τμήματα του λαού»
Σχολίασε πως «το μισό υπουργικό συμβούλιο κυβερνούσε και επί ΠΑΣΟΚ κυβερνά και επί Νέας Δημοκρατίας- όταν έχεις κοινές στρατηγικές επιλογές, τα βρίσκεις και στις μεταγραφές».
Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ απευθύνεται στον κόσμο όχι μόνο στις εκλογές «αλλά και σήμερα και αύριο και χθες μπροστά στην οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, μπροστά στα αδιέξοδα που φορτώνεται γιατί όσο κι αν παρουσιάζεται μία εικονική πραγματικότητα, η ζωή είναι δύσκολη, η καθημερινότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη, ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα και για αυτό πρέπει να βγουν και πιο γρήγορα συμπεράσματα».
Όσο για το «ποιος είναι απέναντι στην κυβέρνηση», ο Νίκος Σοφιανός είπε ότι «από την αρχή αυτής της χρονιάς, απέναντι στον Μητσοτάκη κατά κύματα και σε συνέχεια βρίσκονται σημαντικά τμήματα του λαού μας, όπως οι φοιτητές, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι νοσοκομειακοί και οι εργαζόμενοι στην Υγεία που έχουν στριμώξει αυτή την κυβέρνηση και φυσικά σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η συζήτηση για τα Τέμπη που έγινε ικανή επειδή υπήρχε η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή» που πρότεινε το ΚΚΕ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις