Με επιμέρους σκορ 26-13 στην τελευταία περίοδο το Μαρούσι επικράτησε με 91-70 της Καρδίτσας στο κλειστό του Αγίου Θωμά για τα playouts κάνοντας το 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και συνεχίζει με στόχο να βρεθεί στα playoffs.
Οι Ραντούλιτσα, Γιαννόπουλος και Τζούστον σημείωσαν από 17 πόντους οδηγώντας την ομάδα τους στον σωστό δρόμο.
Από τους φιλοξενούμενους ο Μακ είχε 13 πόντους ενώ ο Δίπλαρος 11 με 5 ασίστ.
Το Μαρούσι ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και με ένα γρήγορο 8-0 προσπάθησε να βάλει τις βάσεις για να έχει τον έλεγχο στη συνέχεια. Την ίδια στιγμή που λάθη και αστοχία δεν επέτρεπαν στην Καρδίτσα ν’ απαντήσει, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν διψήφια διαφορά (16-6) με τον Ραντούλιτσα στο 7’.
Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα κυριαρχούσαν στις δύο πλευρές του παρκέ φτάνοντας την απόσταση στους 16 πόντους (32-16) στο 13’, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Σάιμπερτ αντέδρασαν κάνοντας επιμέρους σκορ 15-6 (38-31). Το Μαρούσι με καλύτερη εικόνα σε όλες τις κατηγορίες πήγε στο ημίχρονο με 43-31 και πρώτο σκόρερ τον Ραντούλιτσα με 15 πόντους.
Με εξαιρετική άμυνα στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου και τον Δίπλαρο να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης η Καρδίτσα έκανε επιμέρους σκορ 12-3 (47-43) σε λιγότερο από τρία λεπτά. Με τον Γούνταρτ να δίνει λύσεις από τα 6.75 το Μαρούσι σταδιακά δημιούργησε ξανά διψήφια διαφορά που έφτασε τους 13 (81-68) στο 37’. Το τρίποντο του Νικολαΐδη και το καλάθι του Τζούστον (88-68) στο 39’ έδωσαν επιβλητικό χαρακτήρα στο ματς.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Με επιθετικό μονόλογο, ο Ολυμπιακός διέλυσε την Παρτιζάν, επικρατώντας με 104-66 στο Βελιγράδι για την 22η αγωνιστική της Euroleague - Σπουδαία εμφάνιση από τον Βεζένκοφ (25π.).
Διαιτησία «μαύρα χάλια» από τον Τσακαλίδη στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι Ελληνες διαιτητές δεν πρέπει να ορίζονται σε κρίσιμα ματς. Αποκορύφωμα ο μη καταλογισμός πέναλτι στο 82’
Η Σενεγάλη νίκησε 1-0 την Αίγυπτο με γκολ του Σαντιό Μανέ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κόπα Άφρικα όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νιγηρία - Μαρόκο.
Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Μπρούνο Ονιεμαέτσι, οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ξεκινούν βασικοί για Μαρόκο και Νιγηρία, αντίστοιχα, στον ημιτελικό του Κόπα Άφρικα.