Ντερμπάρα χωρίς νικητή στο «Emirates»! Άρσεναλ και Μπάγερν ήρθαν ισόπαλες με 2-2 σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Μόναχο.

Η Άρσεναλ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Μαρτινέλι απείλησε στο 7’ με καλό σουτ για την Άρσεναλ και πέντε λεπτά μετά ο Σάκα με απίθανο πλασέ έκανε το 1-0 για τους «κανονιέρηδες.

Στο 16’ μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Νόιερ έσωσε σε τετ α τετ με τον Γουάιτ και δύο λεπτά από ασίστ του Γκορέτσκα ο Γκνάμπρι έκανε το 1-1.

Στο 30’ ο Σανέ κέρδισε πέναλτι από τον Σαλιμπά και ο Κέιν από την άσπρη βούλα έκανε το 1-2 με το 15ο γκολ του απέναντι στην Άρσεναλ. Στο 35’ μάλιστα ο Σανέ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο γκολ, με την Άρσεναλ να μην απειλεί ξανά μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Αρτέτα με τις αλλαγές προσπάθησε να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του, αλλά ευκαιρία δεν δημιουργούσε η Άρσεναλ. Μέχρι το 76’ όταν δύο από τους παίκτες που πέρασε στο ματς συνεργάστηκαν και ισοφάρισαν. Ο Ζεσούς με απίθανη ενέργεια άδειασε δύο παίκτες της Μπάγερν και έδωσε στον Τροσάρ που με πλασέ έκανε το 2-2.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών η Μπάγερν έφτασε μία ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά από το γύρισμα του Μουσιάλα ο Κομάν σημάδεψε δοκάρι και γλίτωσε η Άρσεναλ. Στην τελευταία φάση ο Σάκα ζήτησε πέναλτι για ανατροπή από τον Νόιερ, αλλά διαιτητής και VAR δεν είδαν παράβαση και το ματς ολοκληρώθηκε εκεί.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Ραγιά, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Κίβιορ(46’ Ζιντσένκο), Ράις, Ζορζίνιο(66’ Ζεσούς), Έντεγκααρντ, Χάβερτς(86’ Πάρτεϊ), Μαρτινέλι(66’ Τροσάρ), Σακά.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Λάιμερ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ(66’ Κομάν), Γκνάμπρι(70’ Γκερέρο), Μουσιάλα, Κέιν