Δημήτρης Κόκοτας: «Νέα προσπάθεια να τον ξυπνήσουν από Δευτέρα» λέει η Παγώνη – Του έγινε τραχειοστομία
Υπάρχει όριο διασωλήνωσης σημειώνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ - «Παραμένει σταθερός και αυτό είναι σημαντικό»
- Τεχνητή νοημοσύνη και ωδή στο γυμνό: Αυτές ήταν οι πιο τολμηρές φωτογραφίες την χρονιά του 2024
- Πρόστιμα και επιπλέον φόροι για όσους δεν κλείσουν εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του χρόνου
- Μαζική επίθεση με drones σε ρωσική πόλη 1.000 χλμ από τα σύνορα - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι
- Χιόνια σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης - Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες
Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα που δίνει «μάχη» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς ύστερα από έμφραγμα και ανακοπή που υπέστη, μεταφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Είναι σε καταστολή. Παραμένει σταθερός και αυτό είναι πολύ σημαντικό και από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει πάλι η προσπάθεια να τον ξυπνήσουν. Έχουν γίνει δύο προσπάθειες. Αυτό γίνεται πάντα μετά από εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και βάσει των δεδομένων, η ομάδα αποφασίζει και ξεκινά πάλι τη διαδικασία για να τον ξυπνήσουν» είπε αρχικά η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Του έγινε τραχειοστομία
«Να διευκρινίσω… Ένας άνθρωπος δεν παραμένει διασωληνωμένος μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην μονάδα. Γίνεται τραχειστομία και από εκεί και πέρα, μέχρι να ξυπνήσει παραμένει με την τραχειοστομία. Μετά κλείνει η τραχειοστομία όταν συνέλθει και επανέρχεται κανονικά» διευκρίνισε η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με το λόγο που δεν γίνονται προσπάθειες αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα.
Το όριο διασωλήνωσης και η τραχειοστομία
Επιπλέον, η κ. Παγώνη σημείωσε πως υπάρχει όριο στις μέρες που ένας ασθενής μπορεί να παραμείνει διασωληνωμένος και αυτό ανέρχεται από 14 έως 17 ημέρες ανάλογα με την περίπτωση και τον ασθενή, και αυτός είναι και ο λόγος που έγινε τραχειοστομία στον Δημήτρη Κόκοτα.
«Μέχρι και τις 14-17 μέρες εξαρτάται με τον ασθενή. Για αυτό βγήκε ο σωλήνας και έγινε τραχειοστομία. Για να μην υπάρξει πρόβλημα στον ασθενή από τον σωλήνα. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για την εξέλιξη της υγείας του. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει σε κάθε ασθενή μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη μονάδα. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που πρέπει να γίνει για να προχωρήσει ο ασθενής» σημείωσε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις