Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πεσκόφ: Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία δεν έχουν νόημα χωρίς τη Ρωσία

Πεσκόφ: Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία δεν έχουν νόημα χωρίς τη Ρωσία

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνομιλίε, αλλά βλέποντας ότι το Κίεβο δεν θέλει να διαπραγματευτεί, η Μόσχα δεν βλέπει καμία προοπτική γι' αυτό.

Οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία που δεν περιλαμβάνουν τη Ρωσία είναι άσκοπες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία της Ελβετίας να διοργανώσει διάσκεψη για τη λεγόμενη ουκρανική ειρηνευτική φόρμουλα τον Ιούνιο.

«Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλούν εκεί, τι είδους ειρηνευτική φόρμουλα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε επανειλημμένα πει ότι, φυσικά, η διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς τη Ρωσία είναι άσκοπη, στην κυριολεξία, είναι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς σκοπό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι «η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά βλέποντας ότι το Κίεβο έχει απαγορεύσει στον εαυτό του να διαπραγματεύεται, η Μόσχα δεν βλέπει καμία προοπτική σε κάτι τέτοιο».

«Η εκδήλωση δεν υπόσχεται καμία πραγματική διευθέτηση της σύγκρουσης»

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι παραμένουμε ανοιχτοί στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, καθώς προτιμούμε να επιλύουμε τα προβλήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά σε ένα περιβάλλον όπου οι διαπραγματεύσεις αυτές έχουν απαγορευτεί από την ίδια την Ουκρανία, δεν βλέπουμε ορίζοντα μπροστά μας σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ελβετίας Βιόλα Άμερντ δήλωσε ότι η Ελβετία θα διοργανώσει διάσκεψη για τη λεγόμενη ουκρανική ειρηνευτική φόρμουλα στην περιοχή Μπούργκενστοκ τον Ιούνιο του 2024. «Η συνάντηση για την Ουκρανία που θα φιλοξενήσει η Ελβετία θα είναι χάσιμο χρόνου χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας», δήλωσε στο TASS η ρωσική πρεσβεία στη Βέρνη.

«Η συνάντηση στο Μπούργκενστοκ, χωρίς την παρουσία της Ρωσίας, πιθανότατα θα καταλήξει σε έναν ακόμη γύρο άκαρπων διαβουλεύσεων που δεν θα μπορέσουν να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα», ανέφερε η πρεσβεία σε σχόλια σχετικά με την απόφαση της Ελβετίας να φιλοξενήσει τη διάσκεψη. «Με τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που προφανώς δεν υπόσχεται καμία πραγματική διευθέτηση της σύγκρουσης, η κυβέρνηση της συνομοσπονδίας απέδειξε και πάλι ότι είναι έτοιμη να λάβει υπόψη της μόνο την ουκρανική θέση».

Σύμφωνα με την πρεσβεία, η Ελβετία δεν προσκάλεσε τη Ρωσία στη διάσκεψη.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024