
Σεισμός στην Εύβοια: Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τις πολλαπλές δονήσεις
Διπλό «ταρακούνημα» και στην Μαγνησία από τις σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια
Είναι ο μεγαλύτερος μετασεισμός, μέχρι τώρα, του σεισμού μεγέθους 4,5 που έγινε εκεί το ξημέρωμα, αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον δεύτερο σεισμό, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, που ταρακούνησε την Εύβοια.
Ο σεισμός που εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 20:00 στην Ιστιαία Ευβοίας, έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στον Βόλο. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος της δόνησης ήταν 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας ενώ το εστιακό βάθος του ήταν 10 χλμ.
Ομοίως αισθητή στην ευρύτερη Μαγνησία έγινε και η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 05:23 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ίδια περιοχή.
«Kαι άλλος σεισμός στη ΒΑ Εύβοια προ ολίγου. Μέγεθος 4,2. Είναι ο μεγαλύτερος μετασεισμός, μέχρι τώρα, του σεισμού μεγέθους 4,5 που έγινε εκεί το ξημέρωμα. Η περιοχή έχει δυναμικό για τουλάχιστον 5,3. Αυτό ήταν το μέγεθος λίγο νοτιότερα, κοντά στην Αγία Άννα, στις 11.9.1931», αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
- Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μην εφαρμοστεί το Σύνταγμα στην προανακριτική για τα Τέμπη
- Μπαρτζώκας: «Όλοι θα χαρούν που θα δουν τον Σπανούλη, αλλά καλώς ή κακώς είναι αντίπαλός μας» – Τι είπε για τους τραυματίες
- Κομισιόν: Η αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία, κύριος όρος για την άρση των κυρώσεων της ΕΕ
- «Σταθείτε μαζί μας»: Αφγανές ποδοσφαιρίστριες απευθύνουν παγκόσμια έκκληση για τη σωτηρία του γυναικείου αθλητισμού
- Προσωρινό δήμαρχο στη θέση του Ιμάμογλου εξέλεξε το CHP – Ποιος είναι ο Νουρί Ασλάν;
- Κυκλοφόρησαν και «εξαφανίζονται» τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός