Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι Βρετανοί βασιλείς δεν θέλουν να μένουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Γιατί οι Βρετανοί βασιλείς δεν θέλουν να μένουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η δομή του κτιρίου και δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας καθιστούν το παλάτι ιδιαίτερα άβολο για καθημερινή χρήση.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια του πλανήτη και το επισκέπτονται εκατομμύρια κόσμου κάθε χρόνο. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι η επίσημη κατοικία του μονάρχη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και το σύμβολο για τη σταθερότητα της ζωής στη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, είναι και ένα μέρος που κανείς δεν θέλει να μένει.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι η επίσημη κατοικία του μονάρχη από το 1837, όμως όπως σημειώνει ο βασιλικός βιογράφος Hugo Vickers «δεν είναι σε καμία περίπτωση το αγαπημένο σπίτι των βασιλιάδων και των βασιλισσών που το κατέλαβαν».

Οι λόγοι

Αν και το παλάτι του Μπάκιγχαμ φαίνεται μεγαλοπρεπές και γεμάτο χλιδή, στην πραγματικότητα δεν μοιάζει με παλάτι, αλλά με ένα μεγάλο ξενοδοχείο.

«Η πραγματική αντίφαση με αυτό το μέρος είναι ότι δεν είναι πραγματικά ένα σπίτι» αναφέρει ο Hugo Vickers μιλώντας στη Daily Mail, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα μείγμα από επίσημες αίθουσες για επίσημες περιστάσεις, γραφεία για το προσωπικό που εργάζεται εκεί και δωμάτια για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας –συχνά σε διαφορετικούς ορόφους.

«Είναι κρύο και απρόσωπο» υπογραμμίζει ο βασιλικός βιογράφος, σημειώνοντας ότι η βασιλική οικογένεια έχει έναν περίεργο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους – το κάνει μέσω των γραφείων της.

«Υπάρχουν στιγμές που θα ήταν δύσκολο για αυτούς να γνωρίζουν ποιος άλλος βρισκόταν στο Παλάτι» προσθέτει ο Hugo Vickers.

Μόνο για διασκέδαση

Αρκετά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας χρησιμοποιούσαν αρκετά το παλάτι του Μπάκιγχαμ για τις επίσημες εκδηλώσεις, όμως προτιμούσαν να μένουν στα υπόλοιπα κτίρια της βασιλικής οικογένειας.

Από τον Γεώργιο Γ’ που βασίλεψε από το 1760 έως το 1820 που προτιμούσε το Κάστρο του Ουίνδσορ και τη βασίλισσα Βικτωρία (1837-1901) που ήταν πιο ευτυχισμένη στο Balmoral ή τον Εδουάρδο Ζ’ (1901-10) που προτιμούσε το Μπάκιγχαμ από το Sandringham μόνο για τα δείπνα και τους χορούς!

Στα πρόσφατα χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ προτιμούσε να ζει στο Clarence House, αλλά ο Ουίνστον Τσόρτσιλ επέμεινε να μετακομίσει στο Παλάτι, καθώς ήταν η επίσημη κατοικία του μονάρχη και έπρεπε να δίνεται σαφής συμβολισμός στους πολίτες για την ενότητα του έθνους.

Ωστόσο, κάθε Σαββατοκύριακο η ίδια και ο πρίγκιπας Φίλιππος δραπέτευαν στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Μάλιστα, λίγο πριν το lockdown για τον κορονοϊό αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα εκεί και δεν επέστρεψε ούτε για μια νύχτα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η περίπτωση του Καρόλου

Όπως σημειώνει ο βασιλικός βιογράφος Hugo Vickers, ο βασιλιάς Κάρολος δεν αναμένεται να μετακομίσει ποτέ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από το Clarence House.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα περνούν τρεις ημέρες την εβδομάδα στην κύρια κατοικία τους, το Clarence House, το οποίο απέχει μόλις 400 μέτρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τις υπόλοιπες δύο στο Κάστρο του Ουίνδσορ και το Σαββατοκύριακο στο Sandringham House, στο Νόρφολκ.

Το τελευταίο αυτό κτήμα βρίσκεται περίπου τρεις ώρες βορειοανατολικά του Λονδίνου και είναι το μέρος όπου η βασίλισσα Ελισάβετ περνούσε εκεί τις γιορτές των Χριστουγέννων, μια συνήθεια που κληρονόμησε από τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ – που εκτίνεται στις τέσσερις πλευρές μιας πλατείας με μια τεράστια αυλή στο εσωτερικό της- βρίσκεται αυτή την περίπτωση σε διαδικασία ανακαίνισης, κάνοντας πιο εύκολη την απόφαση του βασιλιά Καρόλου.

Must in

Τιμωρία επτά αγωνιστικών στον Μπεντανκούρ για την ρατσιστική επίθεση στον Σον

Βαριά «καμπάνα» επτά αγωνιστικών στον Ροντρίγκο Μπεντανκούρ της Τότεναμ για την ρατσισική επίθεση στον Σον

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024