Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσοβο
Συνενοχή η στάση Τσίπρα και Παπανδρέου
Σε καταδίκη της απόφασης που έλαβε πρόσφατα η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για ένταξη του Κοσόβου στον οργανισμό, προχώρησε με ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον Περισσό «25 χρόνια μετά τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, έρχεται να προωθήσει τα αποτελέσματα αυτής της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα Βαλκάνια. Αποτελεί στάδιο στη σχεδιαζόμενη διεθνή αναγνώριση και αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού προτεκτοράτου του Κοσόβου».
Συνενοχή
Όπως ανααφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του σε αυτό το πλαίσιο «η στάση της αποχής που επέλεξαν ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, και ο Γ. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) συνιστά συνενοχή».
Ευρωατλαντικές παρωπίδες
Καθώς όπως επισημαίνεται «συνδέεται με τις ευρωατλαντικές «παρωπίδες» τους και τις υπηρεσίες που παρέχουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι, όμως, μια κάκιστη «υπηρεσία» για τα συμφέροντα των λαών των Βαλκανίων, όλων των λαών, που βιώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την απόσπαση και κατοχή εδαφών τους, όπως είναι και ο λαός της Κύπρου, που εδώ και 50 χρόνια βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής».
Το ΚΚΕ, «όπως και πριν 25 χρόνια, έτσι και σήμερα θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στα καπιταλιστικά συμφέροντα και στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους, που ξαναμοιράζουν το γη, χαράσσοντας τα σύνορα με των λαών το αίμα και στις αποφάσεις τους, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» του εθνικιστικού μίσους και των ιμπεριαλιστικών πολέμων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
- Βόρειο Ισραήλ: Περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο
- Γάζα: Δώδεκα νεκροί μετά από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο – καταφύγιο, αυξάνονται διαρκώς τα θύματα
- Κασσελάκης: Ένα συνέδριο εν κρυπτώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό κατάληψη – Τι του απαντούν κύκλοι της Κουμουνδούρου
- Αλμπέρ Καμύ και Ζαν-Πολ Σαρτρ – «Χαμένη» επιστολή δείχνει ότι ήταν φίλοι πριν γίνουν εχθροί
- «Παγωμένες» οι διαπραγματεύσεις Κβαρατσχέλια και Νάπολι για το νέο συμβόλαιο
- Ανησυχία δημάρχων: Φόβοι ότι η μεταρρύθμιση θα περιοριστεί μόνο στον εκλογικό νόμο