Μια πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League πανηγυρίζει η Αταλάντα, που μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 από τη Λίβερπουλ εντός έδρας, όμως εκμεταλλεύτηκε το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία και πήρε το εισιτήριο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μοχάμεντ Σαλάχ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν σταματά πουθενά και αρνείται να χάσει. Οι Γερμανοί μετά την Bundesliga πανηγυρίζουν και την πρόκριση στα ημιτελικά καθώς έμειναν ισόπαλοι 1-1 με τη Γουέστ Χαμ στην Αγγλία και με συνολικό σκορ 3-1 προχωρούν. Ο Αντόνιο στο 13′ έκανε το 1-0 για τα «σφυριά», όμως ο Φριμπόνγκ στο 89′ έκανε το 1-1 και γλίτωσε την ομάδα του από την ήττα.

Από την πλευρά της και η Ρόμα πήρε μια μεγάλη πρόκριση επί της Μίλαν, αφού επιβλήθηκε με 2-1 στο «Ολίμπικο» και με συνολικό σκορ 3-1 συνεχίζει στη διοργάνωση. Οι «τζιαλορόσι» προηγήθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά με 2-0 χάρη στα γκολ των Μαντσίνι και Ντιμπάλα. Οι «ροσονέρι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Γκάμπια.