Κακοκαιρία: Στο έλεος των βροχοπτώσεων Θεσσαλία και Σποράδες – Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες
Tα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν
- Γερμανία: Σε κρίση το επιχειρηματικό μοντέλο – Καταρρέει η οικονομία
- Άιντα Λουπίνο - Η ατρόμητη σταρ του Χόλιγουντ που ξεπέρασε τη femme fatale τυποποίηση
- Οδηγός ταξί πήρε 160 ευρώ από τουρίστα για να τον πάει στον Πειραιά - «Ευχαριστώ που ήσουν κορόιδο»
- Η φοβερή αποκάλυψη της Βικτόρια Μπέκαμ για τα παιδιά της
Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, σημειώθηκαν κατά τόπους από το μεσημέρι της Παρασκευής (19/04) έως το πρωί του Σαββάτου (20/04).
Σύμφωνα, με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Θεσσαλία και Σποράδες.
Το μέγιστο ύψος βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 20/04 καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου (119 χιλιοστά) και ακολούθησε η πόλη της Καρδίτσας (117 χιλιοστά).
Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Χωρίς προβλήματα ο Βόλος
Χωρίς προβλήματα και με φαινόμενα ήπιας μορφής πέρασε η κακοκαιρία από τον Βόλο και την Μαγνησία, αφού δεν καταγράφηκαν σε καμία περίπτωση πλημμυρικές καταστάσεις ή σημαντικές κατολισθήσεις στο ανατολικό και νότιο Πήλιο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες που βρίσκονται σε ετοιμότητα από χθες το απόγευμα .
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεν δέχθηκε καμία κλήση για άντληση υδάτων από κτίρια, ούτε παρουσιάστηκαν φαινόμενα πλημμύρας σε δρόμους του Βόλου, αλλά και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν καταγράφηκαν προβλήματα σε ολόκληρη τη Μαγνησία.
Η βροχή που έπεσε στον Βόλο ήταν στα πλαίσια της απλής κανονικής βροχής, με μία περίοδο μεγαλύτερης έντασης περίπου στις 5 τα ξημερώματα.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στη Μαγνησία δεν καταγράφηκαν προβλήματα. Είναι όμως πλέον σαφές ότι η Θεσσαλία, μετά τον Ιανό και τους Daniel/Elias, κατατάσσεται στις ζώνες υψηλού κινδύνου. Φροντίσαμε να υπάρχει απόλυτος καθαρισμός των ποταμών και των χειμάρρων από την επιβάρυνση τους με φερτά υλικά και η δουλειά που έγινε αποδείχθηκε στον Βόλο. Οι χείμαρροι ήταν «αεροδρόμια» και το αποτέλεσμα σωτήριο.
Χιόνι στη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία
Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά του νομού Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr χιόνι έπεσε στην Οξυά σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, στο Βελούχι και τον Παρνασσό, ενώ χιόνι με χιονόνερο έπεσε και σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.
Σε τουλάχιστον έξι περιοχές, όπου το Meteo.gr έχει μετεωρολογικούς σταθμούς, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Μέσα σε αυτές περιοχές του Παρνασσού και το Μαυρολιθάρι Οίτης.
Παρόμοια κατάσταση και στη δυτική Θεσσαλία, με τις περιοχές Περτούλι και Μέτσοβο να έχουν την τιμητική τους.
«Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε»
Στη περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας με σκοπό τον συντονισμό για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή από το χθες Παρασκευή το βράδυ.
Ο Βασίλης Κικίλιας προχώρησε -από κοινού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα- σε δηλώσεις, τονίζοντας πως «ήμασταν όλοι εδώ, συντονισμένοι και οργανωμένοι».
«Κοιτάξτε, υπήρχε μία ανησυχία – και δικαιολογημένη – των συμπολιτών μας εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μίας δυσκολίας. Γι’ αυτό και ήμασταν όλοι εδώ, συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι που μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή απέδωσε», ανέφερε ο υπουργός.
Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της νότιας και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Αργότερα τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις