Σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να προσέχεις μην πέσεις θύμα πορτοφολάδων
Πιο πιθανό είναι να γίνετε στόχος πορτοφολάδων αν κυκλοφορείτε σε μεγάλα πλήθη
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
Ένας επαγγελματίας… πορτοφολάς μοιράζεται τα «μυστικά του επαγγέλματος», αποκαλύπτοντας ποιοι είναι οι τύποι τουριστών που στοχεύουν πιο συχνά οι κλέφτες, και σε ποιες περιπτώσεις μένουν πιο εκτεθειμένοι.
Αν είστε επιρρεπείς σε τέτοιους επιτήδειους, καλό θα ήταν να αποφύγετε έναν δημοφιλή προορισμό που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα μας.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Lee Thompson, υπάρχουν κρυφές τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.
Αν θέλετε να αποφύγετε εξολοκλήρου το ρίσκο να χάσετε το πορτοφόλι σας, καλό είναι να αποφύγετε την Ιταλία, όπου τέτοιου τύπου κλοπές συμβαίνουν πιο συχνά από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Όπως αναφέρει το μέσο, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Quotezone αποκάλυψε ότι η Ιταλία έχει τον υψηλότερο αριθμό αναφορών για πορτοφολάδες σε διαδικτυακές κριτικές, με 463 αναφορές για κάθε ένα εκατομμύριο καταχωρήσεις.
Τα πιο επικίνδυνα hotspots αποτελούν φυσικά δημοφιλή μνημεία, όπως το Κολοσσαίο, η Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον στη Ρώμη. Η Γαλλία ήταν δεύτερη με 283 αναφορές και η Ολλανδία ήταν τρίτη με 143 αναφορές ανά εκατομμύριο.
Η πιο συχνή «λεία»
Όπως είπε ο Thomson στο μέσο, οι ληστές αυτοί προτιμούν συνήθως τουρίστες που προβάλλουν έναν «αέρα» πλούτου. Καλό λοιπό είναι, ειδικά όταν κυκλοφορείτε στις πιο δημοφιλείς περιοχές, να μην φοράτε πάνω σας τα τιμαλφή σας και να ντύνεστε απλά.
Ακόμα, πιο πιθανό είναι να γίνετε στόχος πορτοφολάδων αν κυκλοφορείτε σε μεγάλα πλήθη, καθώς τα προτιμούν για να μπορούν να κρύβονται και να «χάνονται» μέσα στην πολυκοσμία.
Τέλος, στη μέθοδό τους πάγια τακτική είναι να προσπαθήσουν να αποσπάσουν την προσοχή σας, έτσι ώστε να μην είστε επικεντρωμένοι στην τσάντα ή τις τσέπες σας. Για αυτό τον σκοπό πολλές φορές δρουν σε ομάδες, με έναν συνεργό να «σκοντάφτει» πάνω σας και να σας ζητά συγγνώμη, με τον άλλο να βάζει «χέρι» στα υπάρχοντά σας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις