Γεωργιάδης: Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε για τον πατέρα του Καλλιάνου
«Οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου
Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση νοσηλείας του πατέρα του βουλευτή Νοτίου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνου.
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε χθες σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».
«Οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα»
Όπως επισήμανε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο πατέρας του ως ένας άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας, όχι μόνο δεν έλαβε τη δέουσα περίθαλψη από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αλλά παρά το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν με τον ίδιο και τον γιατρό αδερφό του να το παρακαλούν να τον βάλουν τουλάχιστον σε μία ΜΕΘ, οι γιατροί του έλεγαν απλώς ότι «είναι καλά» αφήνοντάς τον στην τύχη του.
Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι «το υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία», προσθέτοντας ότι «λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».
Αναλυτικά η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη:
«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα.
Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του.
Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβανομαι τον πόνο.
Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:
Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.
Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.
Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου.
Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι.
Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.
Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως.
Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.
Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.
Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».
Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos ,
πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα.Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 24, 2024
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν συλληφθέντες των μετεκλογικών επεισοδίων μέχρι τη δίκη
- IBM: Επιχειρηματικές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη με γνώμονα τα κριτήρια ESG
- Κυβερνοασφάλεια: Η T-Mobile έπεσε θύμα Κινέζων χάκερ
- Spirit AeroSystems: Οικονομική «ένεση» 350 εκατ. δολαρίων από την Boeing
- Tapestry: «Φρένο» στη συγχώνευση με την Capri, ιδιοκτήτρια των Versace και Michael Kors
- COP29: Πώς θα «πρασινίσουν» οι αναπτυσσόμενες χώρες, χωρίς να επηρεαστεί ο πληθυσμός τους