Ελληνοτουρκικά: Την Παρασκευή η συνάντηση για τη «Θετική Ατζέντα» στην Κωνσταντινούπολη
Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα λάβει χώρα ο 6ος Γύρος Συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας».
Την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών και συνομιλητή του για τα θέματα της «Θετικής Ατζέντας», Burak Akcapar.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί η 6η Σύνοδος Θετικού Θεματολογίου. Στο πλαίσιο της Συνόδου, οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν τις 34 θεματικές του Θετικού Θεματολογίου, με έμφαση στην ίδρυση του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, οι οποίες θα φέρουν κοντά τους νέους των δύο χωρών.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Κώστας Φραγκογιάννης και τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα παρακολουθήσουν, στο Atatürk Kültür Merkezi, την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Η παράσταση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς σε αυτήν ενώνουν τις φωνές τους Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες.
Τι είχε πει στην τουρκική Hurriyet για τη «Θετική Ατζέντα»
Τον Φεβρουάριο, οπότε είχε και πάλι επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, ο Κώστας Φραγκογιάννης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, όπου είχε αναφερθεί στην «Θετική Ατζέντα» και τις προσδοκίες για τις θετικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Πιστεύω ότι η ‘Θετική Ατζέντα’ έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του κλίματος στις διμερείς μας σχέσεις. Από την υιοθέτησή της το 2021, έχει επιτευχθεί περαιτέρω συνεργασία και πρόοδος σε τομείς όπως η συνδεσιμότητα, οι υποδομές, η πολιτική προστασία, η διευκόλυνση του εμπορίου και οι τουριστικές ροές», είχε σημειώσει ο υφυπουργός Εξωτερικών.
Και είχε προσθέσει πως «το σημαντικότερο επίτευγμά της είναι η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ακόμη και σε περιόδους έντασης. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η ‘Θετική Ατζέντα’ έχει εξελιχθεί σε μια δυναμική και θεσμοθετημένη διαδικασία».
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη