Αγγειοχειρουργοί: Την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» θα την πάρει η Δικαιοσύνη
«Η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης» αναφέρει η Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος.
Τη «βαθιά θλίψη και απογοήτευσή της για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα μέλος της, από το οικογενειακό περιβάλλον του Δημήτρη Καλλιάνου» εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).
Οι αγγειοχειρούργοι αφού μεταφέρουν τα ειλικρινή και θερμά συλληπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους».
Ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή»
Υπογραμμίζουν ότι στη χώρα μας «η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης» και καταλήγουν πως «την απόφαση για το ποιοι »αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης».
Νωρίτερα ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που συμμετείχε στην ιατρική ομάδα που διαχειρίστηκε την υπόθεση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, μέσω δικηγόρων, δηλώνει πως «η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου» και «η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη».
Στην ίδια δήλωση συμπληρώνεται, επίσης, ότι «η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση».
Δήλωση στήριξης από τη Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ
Τη στήριξή της στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν» παρείχε η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Τσιούφης, αναφέρεται ότι «οι καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου».
«Έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ»
«Δεν έπρεπε να είχε αυτό το τέλος ο πατέρας μου», τόνισε (ΑΝΤ1) νωρίτερα ο Γιάννης Καλλιάνος. «Έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ πριν τον διασωληνώσουν», ανέφερε εκτιμώντας πως «το διάστημα αυτό, των τεσσάρων ημερών, θα ήταν αρκετό για να σωθεί».
Η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου και σύζυγος του εκλιπόντος Δημήτρη ξέσπασε (ALPHA) για το χαμό του άντρα της περιγράφοντας τα όσα έζησε δίπλα του στο νοσοκομείο, όσα της έλεγαν οι γιατροί αλλά και τις συνθήκες νοσηλείας του.
- SafeYOUth: Μια νέα ψηφιακή ασπίδα για την ασφάλεια των νέων στην Ελλάδα
- Στο σκαμνί ο 45χρονος Νορβηγός που σκότωσε με μαχαίρι παλάμης 32χρονο αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη
- Χασμπάλα: «Φανταστική η ατμόσφαιρα, ζω το όνειρό μου στον Ολυμπιακό»
- Για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη πραξικοπήματος θα κατηγορηθεί ο Μπολσονάρο
- Δύσκολοι καιροί για τη γερμανική οικονομία – «Νόμιζαν ότι είναι οι καλύτεροι, αλλά αυτό τελείωσε»
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα καταστρέψει πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή