Δημήτρης Δημητριάδης: Η AI εκδημοκρατίζει την πρόσβαση μας στη γνώση
«Δε θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα δούμε τον Terminator», είπε ο Futurist Δημήτρης Δημητριάδης
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- «Παλιάνθρωπε…» - Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία, νέες μαρτυρίες για τον αστυνομικό της Βουλής
- Έντεκα νεκροί μετά από εμπρησμό σε μπαρ στο Βιετνάμ - «Φωνάζαμε στα παγιδευμένα θύματα»
Σε όλο το μήκος και το πλάτος των επαγγελμάτων αναμένεται να εισαχθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Futurist Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο Futurist Δημήτρης Δημητριάδης, στο πλαίσιο της Beyond 2024. Προέβλεψε ότι θα αλλάξουν οι θέσεις εργασίας για πολλούς ανθρώπους θα αλλάξουν, αλλά δε θα καταργηθούν επί της ουσίας. Μάλιστα, σημείωσε ότι η ΑΙ έχει έρθει να «εκδημοκρατίσει την πρόσβαση μας στη γνώση».
Ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να μελετούμε σενάρια διότι είναι ο μόνος τρόπος να «προετοιμαστούμε για το μέλλον και να κερδίσουμε το κομμάτι της αβεβαιότητας. Μάλιστα έκανε λόγο για «εκθετική μεταβολή» της τεχνολογίας και όχι «γραμμική», όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, κάτι το οποίο αφορά και τις εταιρείες, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας «έπιασε εξ’ απίνης», κάνοντας λόγο για «Τεχνητή Ευφυία».
Ακόμη συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα κατευθυνθεί σε όλες τις εταιρείες με όποιον κλάδο κι αν ασχολούνται: Από τις κατασκευές μέχρι και τα δικηγορικά γραφεία.
Παράλληλα είπε ότι βρισκόμαστε «στην επαύξηση της δικής μας ευφυίας», ενώ εκτίμησε με βεβαιότητα ότι «δε θα μας πάρουν τα ρομπότ τις δουλειές», προσθέτοντας με δόση χιούμορ ότι «Δε θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα δούμε τον Terminator».
Κριτική σκέψη και “fake news”
Αντί να προβληματιζόμαστε για το αν χαθούν θέσεις εργασίας, θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα αναπτύξουμε κριτική σκέψη απέναντι στην ΑΙ. Αναφερόμενος στο παράδειγμα των εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε πολλές χώρες του κόσμου φέτος, σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας “fake news”. Συνεπώς, αυτός είναι ένας λόγος για το ότι θα πρέπει να τα βλέπομε όλα με κριτικό τρόπο «Θα πρέπει να δούμε το πώς θα αναπτύξουμε κριτική σκέψη και όχι ότι θα μας πάρει τις δουλειές η Τεχνητή Νοημοσύνη».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εργασίας που κάνουμε σήμερα θα μετασχηματιστούν, αναφέροντας ως παράδειγμα την 4η βιομηχανική επανάσταση; Τότε λέγαμε ότι κάποιες χειρωνακτικές εργασίας θα αλλάξουν, όπως και έγινε. Για αυτό, όπως σημείωσε, δεν έχουμε πλέον τορναδόρους.
Τέλος, προσθεσε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη «Εκδημοκρατίζει την πρόσβαση στη γνώση» και αυτό αφορά όλες τις εργασίες με ένταση γνώσης. Πλέον, «Θα έχεις έναν συγκβερνήτη να σου δώσει μια πληροφορία, για αυτό και πρέπει να έχεις ενσυναίσθηση και να είσαι δημιουργικς», προσθέτοντας ότι τα «ρομπότ μπορούν να μιμηθούν την ανάκληση πληροφορίας και μέχρι εκεί», επειδή έχουν πιο δυνατά νευρωνικά δίκτυα από τον άνθρωπο.
Πηγή: ot.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις